Hanifi Yavaş

Goebbels ve Muhalefet

Hanifi Yavaş

Ülkemizde, muhalefetin takip ettiği yalan üzerine kurulan propaganda tekniklerinin kaynağı tartışılırken karşımıza çıkan Nazi Almanyasında, Hitler'i Perde arkasında yöneten Joseph Goebbels'in propaganda teknikleri olduğunu tüm Türkiye görmüştür.
Goebbels'in bu propaganda teknikleri ve muhalefetin tutumuna çok detaya girmeden birkaç başlıkta inceleyelim. 
"Propaganda esnasında yalan söyleyin, inananlar olacaktır. Şayet başarısız olduysanız devam edin.Elbet birileri inanacak. Bu yalanlar halkı bilinçlendirmeye, düşmanları sindirmeye yarayacaktır. Ayrıca bir şeyi tekrarladığınız sürece insanların ona inanma oranı da artar."
Türkiye de muhalefetin yapılış şekline baktığımızda sürekli söylenen ve tekrarlanan yalanlar olduğunu görüyoruz. Söylenen yalanlar ve atılan iftiralar tekzip edilmesine ve defalarca yargıya intikal ettirilerek tazminat davalarına konu olmasına ve bu davaları kaybederek tazminat ödemelerine rağmen yılmadan, usanmadan ve utanmadan yalanları söylemeye ve tekrar etmeye devam etmektedirler. 
" Propagandada kullanılan yalanlar ne kadar büyük olursa insanların onlara inanması kolaylaşır, yalanın etkisi artar."
Muhalefet sürekli büyük yalanlar söylemektedir. Milli meselelerde bile yalan propaganda yapmaktan
çekinmemektedirler. Öyle yalanlar söylenmektedir ki, bunlardan devlet ve millet zarar gördüğü halde umurlarında değildir. Bu muhalefet, Türkiye de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur diyerek yabancı sermayenin ülkemize gelmesini istemeyecek kadar büyük yalanlar söylemektedir. Ya da  siyasi ikballeri için devletimize karşı yapılan darbede bile devletin yanında olmamış, seçilmiş hükümetin darbe senaryosu yaptığını söyleyecek kadar gözleri dönmüştür. 

"Propagandanızda rakibin üstün yanları olduğunu asla kabul etmeyin, bu durumdan sadece sizin haberiniz olsun."
Muhalefet doğruları çok iyi bilmesine rağmen asla kabul etmezler. Dünyanın en güzel işini de yapsanız asla sizi takdir etmeyiz diyen CHP'li milletvekili Engin Altay'ın sözleri bunun en güzel örneğidir. İktidarın 20 yılda yaptığı devrim niteliğindeki icraatlarını ve yapılan devasa projelerini çok iyi bildikleri halde hiç birini bırakın taktir etmeyi hepsine karşı çıkmışlardır. 

"Düşmanınıza odaklanmaktan geri durmayın, ortadaki sorunların tümünü tek bir odağa yönlendirin. Kötü giden şeylerin sorumlusu artık o düşman halde gelmeli. "
Ülkemizdeki muhalefetin odaklandığı tek hedef Erdoğan düşmanlığıdır. Bütün propagandayı Erdoğan düşmanlığı üzerine kuran muhalefet, gökten taş yağsa sorumlusu Erdoğandır diyecek kadar hedefe odaklanmışlardır.

" Aydınları hedef almayın, propagandanın hedefi her zaman kalabalık toplum kitleleri olmalıdır. Kalabalık kitleleri ikna etmek birkaç aydını ikna etmekten her zaman daha kolaydır."
Yapılan kara Propagandalara baktığımızda hedef toplum kesimleridir. Ülkemizde yüzde 25'lik öyle bir kitle oluşturuldu ki, söylenen her yalanı sorgulamadan ve araştırmadan gerçekmiş gibi kabul ederek inanmaktadırlar. Sosyal medya aracılığı ile kitleler etkilenerek yalan haberlerin peşinden koşmaktadırlar.
Goebbels'in bu propaganda yönetimi nazi almanyasına hayır getirmediği gibi bunu taklit ederek iktidara gelmek isteyenlerden de bu ülkeye hayır gelmeyeceği apaçık ortadadır. 
Çünkü; bizde bir söz vardır, yalancının mumu yatsıya kadar yanar.
 

Yazarın Diğer Yazıları