E.Eren KURNAZ

AKSA MIYORUZ

E.Eren KURNAZ

     Sezonun ilk çeyreğinin derbisi olan müsabakada Rizespor'u 3-1 yenen Elazığspor, bu ligin en favori takımlarından biri olduğunu dosta düşmana gösterdi. Tam bir taktik savaşının yaşandığı maçta, neredeyse hatasız oynayan Elazığspor, rakibinin sunduğu fırsatlardan da yararlanarak adeta derbi maç nasıl kazanılır dersi verdi. Kadro istikrarını bozmadan dengeli, beklemeyi bilen, sabırlı ve akılcı bir oyun oynayan takımımız, kazanmaktan başka bir şey düşünmeyen rakibini tuzağa düşürerek üç puanı  cebine koydu.

     Özel hazırlanılmış görünen takımımızda, geri dörtlü ve ikili ön liberolarını çakılı ve disiplinli oynatan Altıparmak, sezon başından beri oyun kuramayan Elmar ve Alparslan'ın imdadına Tatos'u göndererek hem topu ayağında tutmayı başardı hem de rakibine pozisyon şansı tanımadı. Bu taktik anlayışından dolayıdır ki, içerde oynadığı diğer maçlara oranla daha az atak yapar göründük. Bölgesinden geriye gelerek oyun kuran, pas yapan Tatos; Recep Niyaz ile birlikte sahadaki en etkili ve faydalı oyuncuydu. Daha önceki müsabakalarda sık sık saklanmayı tercih eden, ara ara saman alevi gibi parlayan Tatos, bu maçta maçın her anında sahaya ağırlığını koyunca, Elmar ve Alparsalan'ı daha az konuşur olduk. Gol atmasa da sahadaki mücadelesi ve sürekli duvar olmada başarılı performansı ile doğru işler yapan Merthan'da alkışı hakketti. 60 dakika etkisiz olan Tom, son yarım saate damgasını vurarak Elazığ Spor için ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Tom'lu Elazığ Spor'un her maça 1-0 önde başladığını hissetmek gerçekten gurur verici. Sakatlanmasın veya ceza almasın diye özel dua edilecek bir oyuncu misyonuna bürünen Tom, bir çok futbolcu arkadaşının sahadaki etkisiz görüntüsünün ekran koruyuculuğunu yapıyor desek tam yerinde olur.

     Elazığ Spor'un doğru taktik anlayışının yanında, bir o kadar hatalı bir taktik anlayış ile Elazığ'a gelen Rize Spor'u da cesareti için kutlamak gerek!!! Robin Yalçın dışında kalan bütün orta saha ve hücum hattı ofansif oyunculardan kurulu Rize Spor takımı, bu kadro yapısı ile rakibini hafife almış görüntüsü çizerek, yenilgiyi hazırlamış oldu. Recep Niyaz ve birazda Süleyman Koç'un etkili olduğu Rize Spor'da geriye kalan oyuncuların pikniğe gelmiş havaları maçı kazanmaya yetmedi. Tom'u durdurarak maçı kazanma planlarını, Altıparmak'ın sabırlı oyun anlayışı bozdu. Ayrıca ikinci yarıda rakip takımın en etkili oyuncusu Recep Niyaz'ı Elmar ile durduran Altıparmak maçın altın vuruşunu yaparak Rize Spor'u eli boş gönderdi.

     Elektriği kesik bir takımın, taraftarına elektrik vererek ortaya koyduğu performans takdire şayan başka bir noktaydı. Sebep her ne olursa olsun PTT 1. Liginde şampiyonluğa oynayan bir takımın tesislerinin elektriğinin olmaması o şehrin ayıbı olmakla birlikte, söz konusu kurum olan Aksa'nın ve Elazığ Spor yönetiminin de ayıbıdır. Sorunun çözülmesi için her iki tarafın ılımlı yaklaşımları bu takımın menfaatinedir. Söz konusu borçta yalnız bırakılan yönetim, art niyetli davranan Aksa, çözüm için uğraşmayan STK'lar en az borcu ödeyemeyen yönetim kadar suçludur. Borcum borçtur diyen Elazığ Spor yönetiminin bu anlayışına karşılık vermeyen Aksa, niyet sorgulamasında sınıfta kalarak tepkileri hakketmiştir. Elazığ şehrinin izzeti nefsini ilgilendiren bu sorunun çözülmesinde yetkileri göreve davet ediyor, vergileri silinen diğer takımlara yapılan uygulamadaki Devlet şefkatini yine Devlet'i temsil eden şahsiyetlerden bekliyoruz.

SAYGILARIMLA

 

Yazarın Diğer Yazıları