Cengiz GÜLAÇ

Sahte Kahraman Asilhan Arslan!

Cengiz GÜLAÇ

“Dilce susup

Bedence konuşulan bir çağda

Biliyorum kolay anlaşılmayacak…”

Söyleyecek sözü olmayanların hakarete, iftiraya sarıldığı bir şehirde dilce susulup bedence konuşulan çağlara bile hasret kaldık.

Yazı hayatım boyunca bazı kirli dimağlar bana “koca” aradılar!

Zira şahsiyeti, karakteri, kimliği olmayan insanlar karşısındakini de kendisi gibi biliyor. 

Şehrin acemisi olduğum dönemlerde bu durum zoruma gidiyordu ama ettiğim kelama mukabele edemeyenlerin çaresizliğini görünce hoşuma gitmeye başladı, alıştım.

Şimdi sadece keyfini çıkartıyorum…

***

Şehrin üç ayını milyar dolarlık servet hayalleriyle meşgul edenler konuyu ilk gündeme getirdiğinde, naçizane bu fakir; “İhaleye giremeyecekler. İhaleye girerlerse zengin kahramanlar olacaklar, giremezlerse sadece kahraman olacaklar ama göreceksiniz ihaleye giremeyecekler.” demişti.

Yazı dizisi haline getirmeyi düşündüğüm sahte kahramanlık hikâyesinde bir bölümü maden meselesine ayıracağım. Onun için detaya girmeye gerek yok.

Kırmadan, dökmeden, iftira atmadan, zan altında bırakmadan dile getirdiğim eleştirilere belgeli, makul cevaplar verilmek yerine maden meselesinin kahramanı Sayın Asilhan Arslan yaptığı basın toplantısında “basının düğmesi” meselesine girdi.

Düğmenin nerede, tam olarak hangi organın üzerinde olduğunu söylemedi! Sebebini bilmiyorum.

Sağır sultan bile biliyordu ki muhatap bendim. Çıktım cevap verdim.

Mesele benim için kapanmıştı. Defalarca Kanal 23’teki 6. Gün programıma Sayın Arslan’a meseleyi karşılıklı konuşmak için çağrıda bulundum.

Meseleye hâkim birisinin sorularına cevap vermemeyi tercih etmiş olacağı gibi, beni ciddiye almamış da olabilir. Ki, iki saat iddialarım için basın toplantısı yapmıştı.

Neyse, kendini fazla ciddiye alıyorsun deyiniz! Çok da önemli değil…

Mesele unutulmuştu. Herkes işine gücüne bakıyordu.

Ve sonra duydum ki, Ticaret Odası kaynaklı birileri beni filan filanın konuşturduğunu yaymaya başlamış!

Yahu sevgili dostlar,…

Bazısına iftira atarsın susar,

Bazısına hakaret edersin siner,

Bazısını tehdit edersin tırsar,

Bazısını yemlersin yalar,

Bazısına koca ararsın tatmin olup keyfini çıkartır,…

Aga benim tahrik olduğumu halen daha neden anlamıyorsunuz?

Benim arzu ettiğim tek şey var: Bir şey söylediğimde, yazdığımda medeni bir üslupla konuyu tartışabilmek. Hepsi bu…

Hakaret ederek, iftira atarak, üzerime feyk hesap salarak, tehdit ederek…

Olmuyor, ayarım bozuluyor…

Meseleleri medeni şekilde tartışmak bu kadar mı zor?

Yazı dizisi boyunca boncuk boncuk terleteceğim! 

Soranlara okumadım, umurumda değil diyeceksiniz ama okurken tansiyonunuz çıkacak! Elleriniz titreyecek! En az 3 hafta yemeden içmeden kesileceksiniz!..

Söz veriyorum, hepsini yaşayacaksınız…

***

Başlığı yazarken aklıma Dustin Hoffman ve Andy Garcia’nın başrollerini oynadığı 1992 yapımlı “Zoraki Kahraman” filmi geldi.

Hangi başlığı koyacağıma başta karar veremedim. Sahte kahraman hem yazı dizimize uygun hem de araklamamış oluruz.

Evet sevgili dostlar,

Elazığspor üzerinden yapılan sahte kahramanlık,

Afet bölgesi meselesinde planlanan sahte kahramanlık,

Ve son olarak maden konusunda sahneye koyulan sahte kahramanlıkla,…

Karşınızda “Sahte Kahraman Asilhan Arslan!”...

Not: Elazığ’ın bu karanlık ve puslu vadisinde yaşananları anlattığım yazı dizimizde adı geçecek kişi, kurum ve olaylar tamamen gerçek olup hiçbir şekilde hayvanlara kötü muamele yapılmamıştır!
 

 

Yorumlar 3
Hüseyin 04 Haziran 2022 21:10

Asilhan aslanı da seni de tanımam bilmem ama asilhan aslan bu şehirde adamlığının sadakasını verse birçok insanın kalıbına yüz çeker. Mazide unutulmaz bazı şeyler günü gelince kimin elazığın menfaatini kimin kötülüğünü istediği apaçık ortaya çıkar zaten

Kemal Gülaç 19 Mayıs 2022 23:16

Ula amcaoğlu bu yazıyı okuyan herkes senin bı kuyruk acın olduğunu anlar zaten. Yoksa Asilhan Aslanı herkes sever bu memlekette.

Mücahit Yanılır 18 Mayıs 2022 17:19

Yav gönlü ağzı gözü her tarafı aç… Şimdi mücahit başkan bitti, sıra Asilhan Arslana mı geldi? Hele söyle senin arpanı kim veriyor? Göğüre gelmişsin sağa sola salça oluyorsun. Marjinal pinokyo… Tolga Abin bu ara seni harçlıksız bırakmış. Sen bir İstanbul yap gel bakalım. Buraya gelincede evde içli köfteler yaptırıp ziyafet verirsin karşılığında. Hem aldığın harçlığın karşısında içli köftenin sözümü olur? Sonra milleti kötülemeye çalışırsın, nasıl olsa ev ortamı rahat yer. Ondan sonra kötülediğin metin bulutlada gider iftara katılır beraber resim çeker paylaşırsın. Bu memlekette sen, nafiz koca ve birde balböceği zülfü var, onuda unutmayalım. Siz üç silahşörler kadar taklacı gövercin gördümü acaba? Bir de utanmada arlanmadan, İhalenin iptal edilmesine vesile olmuş, Asilhan Arslana Sahtekar diyorsun! Senden daha büyük bir sahtekar görmek istiyorsan, Aynanın karşısına geç ve yansımadaki kendine bir bak… Looo marjinal pinokyo, Bu memleket senin ne kadar işkembesi geniş adam olduğunun farkında. Kış uykusundan uyanmışsın, ne yaptığını bilmeden, mahallenin delisi gibi ona buna çarpma… Gerçi doğru cinsinin kış uykusundan kalkınca, bal bulup yemesi lazım. Seni gidi pinokyo seni… Sana memleketten ekmek çıkmaz; Hadi dombili İstanbul’a:)

Yazarın Diğer Yazıları