Cengiz GÜLAÇ

Geri Zekâlıyla Sohbet!

Cengiz GÜLAÇ

Geri zekâlı: Abe nasılsın? Sen sormadan söyleyem, heç eyi değilim, moralim yerlerde.

Mağdur: Hayırdır, kötü bir şey yok inşallah.

Geri zekâlı: Yaw abe Allah’ın seversen, üzerinden geçmediğimiz körpinin parasını ödik. Mütahitlere peşkeş çektiler. O paralarla devlet fabrika kursa daha eyi değil midi? 

Mağdur: Devlet o yatırımları kamudan kaynak aktarmadan, yap/işlet/devret modeliyle yaptırdı. Yani devletin kasasından tek bir kuruş çıkmadı. Ayrıca her yıl yapılan bu köprü ve otobanların sayesinde yüzlerce milyon dolar yakıt, yedek parça, bakım vs tasarruf ediliyor. Hızlı ve güvenli ulaşım olmadan üretim/ticaret olmaz. Türkiye’nin altyapısı neredeyse yoktu. Ayrıca kominist sistemlerin haricinde devletler fabrika yapmaz. Bu açıdan bakmak lazım.

Geri zekâlı: Peki o zaman abe, o şehir hastanelerine ne gerek vardı. O kadar paraya yaptılar, sonra da firmalara peşkeş çektiler. Yaw valla yazık yaw!

Mağdur: Şehir hastanelerini de devlet yapmadı. Onların hepsi de yap/işlet/devret modeliyle yapıldı. Modern, son teknoloji kullanılan hastanelerden faydalanmak hepimizin hakkı değil mi?

Geri zekâlı: E o zaman söle bahğam, o Kömürhan Körpisi’nin yerine parayı sulamaya ayırsalardı daha iyi olmaz mıydı? Kömürhan Körpisi vallahi de billahi de mütahitlere peşkeş çekildi. Külliyen zarar. Tarım ülkesi değil miydik abe? Ne oldu şimdi? Her şeyi dışarıdan alik. Üretim sıfır…

Mağdur: Öncelikle ulaşıma ayrılan bütçeyi tarıma aktaramazsın. Eğer Kömürhan Köprüsü yapılmasaydı o para başka bir ile giderdi. Ayrıca teknik analiz yapılmadan köprü yapılmaz. Yaklaşık olarak on yılda köprü masrafını çıkartıyor. Nasıl diyeceksin, anlatayım. Kısalan yolu, azalan virajları hesaplarsın. Günlük geçen araçla çarparsın. Çıkan benzin tasarrufu, lastik aşınma oranı, araç bakım giderlerini hesaba katarsın. Yıllık kar ortaya çıkar. Tarım politikalarını eleştirmene katılıyorum. Daha iyi politikalar geliştirilebilirdi. Ancak tarımda ihracat ve ithalat rakamlarına baktığımızda ihracatta fazla veriyoruz. Anlayacağın bu bilgi de yanlış.  

Geri zekâlı: Kılışdaroğlu’nun salladığı belgelere ne diyeceksin? Her şeyi belgeli ıspatladı adam. Di hadi buna da cevap ver!

Mağdur: Elinde salladığı belgelerde ne yazıyor?

Geri zekâlı: Ne?

Mağdur: Elinde salladığı belgelerde ne yazıyor dedim. Sen ne gördün, ne okudun, onu anlat…

Geri zekâlı: Şeeee! Abe söleyecek çok şey var, sen bakma. Korkumuzdan konuşamik ki. Bak, Kaftancıoğlu’nun başına neler geldi.

Mağdur: Birisi senin annene küfür etse ne yaparsın?

Geri zekalı: Ben o adamın  taaaa biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!

Mağdur: Mahkemeler insana bip etmez! Terbiyesizlik yaparsan sonuçlarına katlanırsın. Ki, Kaftancıoğlu tescilli bir terbiyesizdir. Hepsi bu.
Geri zekâlı: Düşüncelerinden aldı abe, yapma yaw!

Mağdur: Düşünce dediğin pisliklerden beraat etti maalesef! Hani teröriste komutan deyip selam çaktığı, devlete katil dediği, atalarımıza soykırımcı dediği vs vardı ya, onlardan ceza almadı.

Geri zekâlı: Terörist deyisin ama Apo’nun kardeşini TRT’ye kim çıkarttı. Hadii, hadiii!

Mağdur: Kim çıkarttıysa hata yaptı, itirazım yok. Ama TRT Apo’nun kardeşine PKK güzellemesi mi yaptırdı? Kobani kalkışmasında onlarca vatandaşın ölümünde vebali olan, Başgan Apo’nun heykelini dikeceğiz diyen Selahattin’i övmek, bizi desteklerseniz Selahattin özgür kalır demek nedir peki? HDP ile ortak olmak mı daha sorunlu yoksa bir çapulcunun TRT’de PKK’yı kötülemesi mi? Veya Ermenistan’da Azeri kardeşlerimize yardım eden Türkiye’yi Batıya şikâyet etmek sorunlu? Ege’deki adalar meselesinde Yunanistan’ı haklı gören adamı partinin kapısının önüne koymayan mı ayıplı? Terör yatağı İsveç ve Finlandiya’yı haklı bulan adamlarla yürümek sıkıntı değil mi?...

Geri zekâlı: Ama abe valla durumumuz heç eyi değil. Valla geçim yapamik abe yaw.

Mağdur: Haklısın. Nokta!

Geri zekâlı: Şimdi yolsuzluk hiç yok mu e hani yani?

Mağdur: Haklısın. Nokta!

Geri zekâlı: Ama sana bi şey söleyem abe, Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu aday olsa var ya abe, kesin kazanırlar.

Mağdur: Onları beğeniyor musun?

Geri zekâlı: Bayilim valla!

Mağdur: Neden?

Geri zekâlı: Nassı yani?

Mağdur: Yani şehirlerine ne yaptıklarını anlat diyorum.

Geri zekâlı: Saymakla bitmez.

Mağdur: Bir tane say!

Geri zekâlı: Abe sence bu sene kim şampiyon olur?

Mağdur: Devlet senin gibilerin zayi ettiği oksijenden vergi alsa var ya, dünyanın en zengin ülkesi oluruz!

Geri zekâlı: Abee!

Mağdur: Yani müthiş ufuk açıcı bir sohbet oldu diyorum!

Geri zekâlı: Abe kusura bakma ama biraz safsın! Arada bir Tele 1’i, Halk TV’yi izleee, gerçekleri göörrr…! Bele olmi işte.

Mağdur: Gerçekten zekân hayranlık uyandırıyor. Organ bağışında bulunsana sen. Allah uzun ömürler versin, ölürsen bu beyin zayi olmamalı! Bakarsın ihtiyaç sahibi bir kuşa takarlar!

Geri zekâlı: Abee!
 

Yazarın Diğer Yazıları