Bed­ret­tin Ke­leş­te­mur

İletişim Lisesi Binası Yıkılıyor Mu?

Bed­ret­tin Ke­leş­te­mur

Bir dönemler N.G.K. Anadolu İletişim Lisesi zirvedeydi…


Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü çıkardığı Dergisinde;
Anadolu İletişim Meslek Lisesine geniş yer vermiş ve ‘derginin kapağın resmini koymuştu’
Dışarıdan gelen misafirler bu okulumuzu geziyorlar, gittikleri yerlerde sitayişle bu okulumuzdan bahsediyorlardı.

Başta Uluslararası Hazar Şiir Akşamları olmak üzere şehirdeki faaliyetleri yakından takip ediyor ve de büyük katkılarda bulunuyorlardı.


2009-2017 Yılları arasında bu okulumuza “Medya Tarihi” derslerine gittim.
Müdüründen idarecisine, Öğretmeninden öğrencisine kadar heyecanlı bir çalışma ortamı ile buluştum.
Öğrenciler ve Öğretmenleri tarafından Belgeseller Hazırlanıyor…
“Elazığ Ekonomisine Yön Verenler…” programlarında 40 iş adamı misafir ediliyor. İletişim Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan bu ciddi programlar Elazığ Televizyonlarında yayınlanıyordu.
Dönemin Valisi, Belediye Başkanı, Rektörü, Milli Eğitim Müdürü… Kurum ve Kuruluşlarıyla röportajlar yapılıyor İletişim Lisesi Dergisi ve Gazetelerinde yayınlanıyordu.


Fırat Üniversitesi, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile hazırlanan programlarda;
Üniversitemiz Rektör ve Dekanlarıyla İlimizdeki mevcut lise öğrencileri buluşturuluyor,
Üniversiteye hazırlık ve tanıtımı konularında programlar birbirini takip ediyordu…


İletişim Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin birlikteliğinde hazırlanan programlar arasında;
Mesleğini Konuştur, Manas Şiir ve Musiki Günleri, Kadının Gücü, Elazığ’ın İşleyen Elleri, Kariyer Yolunda Programlar, Sivrice Belgeseli, Palu Belgeseli, Genç İletişim Dergisi vesaire
Şehirle bütünleşen bir Okul… Türkiye’de 27 İletişim Lisesi arasında, ‘başarı oranında ilk sırada yer alan bir Okul…’ Mezun olan Öğrencileri arasında; TRT’de görev alanlar, Akademik Kariyer yapanlar, Şehrimizin Televizyon, Radyo ve Gazetelerinde başarılı görevler üstlenen Genç İletişimciler…

Şehrimizin tanıtımında da büyük bir gayret ve Özveri gösteren İletişimciler…
Bütün bunlar, Şehrin Merkezinde; Zübeyde Hanım Caddesi Üzerinde yer alan “Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu İletişim Lisesinde”  
“İletişimde Sözün Doğrusu” projesinde Türkiye birinciliğini alan bir okul…
Her konuda, idarecisinin, meslek öğretmenlerinin rehberliğinde, ‘sahaya inen bir Okul…’
45 yıldır bu şehirde sürekli kalem elimizde bir vakanüvis misali yazan insan olarak bu şehrin merkezinde başarılara imza atan bir okulun eğitim-öğretim binasının yıkılarak yerine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmen Evi binası yapılması yoluna gidilmesi yanlıştır…


Elazığ Belediye Başkanlığından, “Anadolu İletişim Meslek Lisesi…” yapılması için geçmişte yer tahsisi bile yapılmıştı. O yıllarda bizim gayretimiz; “içerisinde konferans salonunun, TRT ve Anadolu Ajansı ofislerinin, stüdyoların, teknolojik altyapının da olduğu; Elazığ Şehrimize yakışır bir eğitim sitesinin yapılmasıydı!” 


Bizler en fazla gayretlerimizin boşa gitmesine üzülüyoruz. İnancımız, “istişare sünnettir” der. İstişare de, ‘rahmet ve bereket vardır’ der. Biz maalesef istişare etmeyen ‘masa başında kararlar alan’ ve bunu uygulamaya geçirme marifeti gösteren bir toplumuz!


Doğu Anadolu’da ilk açılan ve bünyesinde; “Radyo- Televizyon, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümlerinin bulunduğu…” geçmiş yıllarda başarı ivmesi gösteren bir okulumuz…


Bu okulumuz için Doğan Sever tarafından bestelenen bir marş bile yazmıştık…
Bu şehre elbette şehrin dokusuna yakışır Milli Eğitim Müdürlüğü Binası yapılsın. Elbette, şimdiye kadar ihmal edilmiş, “Öğretmen Evi ve Sosyal Tesisleri…” yapılsın. Şehrimizde daha nezih yerler olduğunu bilmekteyiz. İlla ki, “şehrin merkezinde Zübeyde Hanım Caddesinde yer alan…” Necip Güngör Kısaparmak İletişim Meslek Lisesi’nin eğitim-öğretim yaptığı yerin seçilmesinin anlamı nedir? 
Özellikle de bu sorunun cevabını bekliyorum. Eğitim ve Öğretim de yapılan yanlışlar bu şehre çok pahalıya mal olmuştur. Selam ve muhabbetle

Yorumlar 1
Aydın Öztürk 19 Kasım 2021 20:07

Necip Güngör Anadolu Lisesinin binası bir okul vasfını taşımıyor; bir lojmandan dönüştürülmüş, açılırken kim rapor yazmışsa suç işlemiştir. Koridorlarının darlığı bir afet anında sıkıntı sebebidir. Okulun konumu dört yolun ağzında.öğrenci erişimi için uygun değildir. Şehrin il mem binası da yoktur. Lütfen sağlıklı yorum yapalım!

Yazarın Diğer Yazıları