Alparslan Kılınç

Hayata Fısılda

Alparslan Kılınç

İlimizdeki birçok okulda öğretmen ve öğrencilerimiz güzel projeler hazırlayarak gerek bölge yarışmalarında ve gerekse de Türkiye yarışmalarında dereceler elde etmektedirler. İlimizin eğitimde adını duyuran okul idarelerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu haftaki köşe yazımda sizlere Çaba İlkokulunun hazırlamış olduğu “Hayata Fısılda” adlı e-Twinning Projesini tanıtacağım.
    Çaba İlkokulu Müdür Yardımcısı Neslihan MERT ve 9 proje ortağı bir e-Twinning projesi hayata geçirdiler.
    “Hayata Fısılda”; yaparak, yaşayarak öğrenmek için deneye ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla içi içe olmayı öngören aktif bir programımızla velilerimizle işbirliği içinde öğrenci merkezli bir interaktif projedir. Proje; sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam gibi güncel konuları içermektedir. Öğrenciler ile birlikte bu projeyi yaygınlaştırmak istiyorlar.

    Geniş yelpazeye dayalı bu projede öğrenciler evde ebeveynleriyle birlikte, hayata dair istediği herhangi bir konuda araştırma yapıp, görsellerle destekleyip, deney yapıp, sunumlar hazırladılar. Yaptıkları çalışmaları okulda uygulamalı olarak arkadaşlarına sundular. 

Aktiviteler arasında velilerle birlikte bitki ekimi, geri dönüşümle atık maddelerden yeni ürünler, limonata yapımı, büyüklerimize saygı, sabun ve peynir yapımı, uzman kişiler eşliğinde deneyler, milli değerlerimizle ilgili aktiviteler, Tema Vakfına farkındalık, kompost tekniği ile organik gübre elde etme, ağaç dikimi, Dünya Pi Günü, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, İnternet Güvenliği Günü, proje ortaklarıyla işbirliği çalışmaları ve birçok adı yazılamayan etkinlik yaptılar. Yapılan çalışmaları Web2 araçlarını kullanarak kolajlarla ve videolarla destekleyip sundular.

Geniş bir yelpazeden hayata dair her şeyi çocuk gözünden paylaşmayı ön planda tutan bu projeyle çocukların etkin rol alarak öğrenmesi ve ailelerin de eğitim-öğretime aktif bir şekilde katılması hedefleniyor.
    Müdür Yardımcısı Neslihan MERT “Hayata Fısılda” e-Twinning Projesi kapsamında yapılan proje ile öğrencilerin evde ebeveynleriyle birlikte istediği bir konuda araştırma yaparak hazırladıkları sunumu diğer öğrencilere anlatacaklarını belirterek, “Çocuklardan ve ailelerden değişik fikirler alarak, okul müfredatımıza uygun bazen okulda teknolojik araçları da kullanarak evde aynı anda ortak çalışmalarla katılımı heyecanlı hale getirdik. Ülkemizin değişik illerinden farklı okullarla ortak çalışmalar yaparak bu projemizi hayata geçirdik. Bu proje ile teknoloji karşısında robotlaşan odalarımıza hapsolan çocuklarımızın hayatı yaparak, yaşayarak, araştırarak öğrenmesini ve hayatın içine tekrar geri dönüşümlerini sağlamaktır. Ayrıca ailelerin de bu proje ile eğitim-öğretimin içine aktif bir şekilde katılmaları amaçlanmaktadır.” dedi.


    Bu güzel projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık Çaba İlkokulu …

Yorumlar 2
Yadem 09 Mayıs 2022 17:15

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Teşekkürler öğretmenlerim, teşekkürler, öğrenciler, teşekkürler sayın veliler

Kemal 09 Mayıs 2022 13:21

Çok güzel bir proje çocukları robotlaştırmaktan kurtaracak onların duygularını güzelleştirecek bir proje bu projeye burada yer vererek insanları bilgilendirdiginiz için teşekkürler kaleminize emeğinize saglik

Yazarın Diğer Yazıları