Adnan Üstün

Kur'andan Hayata-15 (Mescidi Aksa, Helak, Kayıtlar) 

Adnan Üstün

*Mescidi Aksa ve Kudüs Müslümanlar için mübarek ve mukaddestir. (İsra Suresi/1)

Mescidi Aksa ve Kudüs meselesi, ne toprak ne de ırk meselesidir, iman meselesidir! Her zaman ve her Ramazan'da Mescidi Aksa'yı kirli postallarıyla çiğneyen "siyonist israil" ile ilişkilerimizde araya mesafe konulmalı, ilişkiler hiçbir zaman normalleşmemelidir...

Yıllarca; tank, helikopter ve savaş uçağı modernizasyonu adı altında, savunma sanayimizi atıl hale getiren, heronlar (insansız hava uçakları) ile koordinatları pkk ile paylaşan israil ile bir dönem ilişkilerin en alt seviyede olması, savunma sanayiinde çok büyük atılımlara vesile olmuştur. İnşaAllah bir gün gelecek ki; bu gayretler sonucunu verecektir. İsrail güçten anlar! Allah nasip ederse o günleri de göreceğiz...

Siyonist "ur" (kanserli hücre) İsrail'in kültürel, ekonomik, siyasi ve askeri gücü silinmedikçe; mazlum insanlık ve özelde müslümanlar gönüllerinde dahi kıyamı başlatmadıkça daha birçok zulümlerine  şahit olmaya  devam edeceğiz. Bu sebeple de adı İslam olan bir dine inanan müslümanların birbiriyle didişecek vakti yoktur... 

"Rabbimiz, her türlü siyonist istilaya karşı bizleri  bir ve beraber eylesin. Ümmetin idarecilerini cesaret, basiret ve feraset sahibi, salih olanlardan kılsın." 

*“Kur’an en doğru olana iletir.” (İsra Suresi/9). Peygamber Efendimiz de; “Sözlerin en doğrusu, Allah'ın kitabı; yolun en güzeli ise (Hz.) Muhammed'in yoludur.” buyurmuştur. (Nesâî, Salâtü’l-îdeyn, 22)

*Kim doğru yolu seçerse kendi iyiliği için seçmiştir, kim de saparsa kendi zararına sapmış olur. Hiç kimse başkasının günah yükünü yüklenmez, yani suç ve ceza şahsidir. (İsra Suresi/15)

*Ülke ve şehirlerin şımarık ileri gelenlerinin azgınlaşması, Allah’a isyan etmesi ve halkın da buna razı olması veya ses çıkarmaması, orayı helake müstehak kılar ve topyekün mahvolurlar. (İsra Suresi/16) 

*Ahiret hayatını ve cenneti istemek yetmez, inanmış bir kimse olarak orası için gayret etmek ve çabalamak da gerekir. (İsra Suresi/19)

*Allah’a ortak koşmayın, anne ve babaya iyilik edin. Onlar yaşlanıp da size ihtiyaç duyar hale geldiklerinde onlara ‘öf’ bile demeyin, azarlamayın ve güzel söz söyleyin. (İsra Suresi/23,24)

*“Akrabâya, yoksula ve yolda kalmışa da hakkını ver; fakat isrâf ederek saçıp savurma!” (İsra Suresi/26)

*Cimri de olmayın, haddinden fazla eli açık da olmayın. İkisi arasında dengeli bir yol tutun. (İsra Suresi/29)

*“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.” (İsra Suresi/32)

*Haklı bir sebep (savaş-meşru müdafa vb.) olmadıkça cana kıymayın. (İsra Suresi/33)

*“Yetimin malına, rüşdüne erinceye (işlerini idare edinceye) kadar, ancak en güzel bir niyetle (yardımcı olmak maksadıyla) yaklaşın. Verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluğu gerektirir.” (İsra Suresi/34)

*Ölçü ve tartıyı tam yapın; yani hile yapmayın, aldatmayın. (İsra Suresi/35)

*“Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur.” (İsra Suresi/36)
 Âyette insanın bilmediği bir konuda söz söylemesi, hüküm vermesi, bilgisizce davranması, bilmediği tanımadığı kişiler hakkında ileri-geri konuşması, daha özel olarak yalancı şahitlik yapması, iftira atması, kısaca bilgi sahibi olmadan tahmine göre herhangi biri için maddî veya mânevî zarara yol açacak şekilde konuşması ve hareket etmesi yasaklanmaktadır.
* “Yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Ne yeri yarabilir ne de dağlarla boy ölçüşebilirsin.” (İsra Suresi/37)
*Bu dünyada hak ve hakikate karşı kör olan-gerçeği görmezden gelen, âhirette de kör olarak diriltilecektir. (İsra Suresi/72)
*Hak gelince, batıl gider. Işık gelince karanlığın gitmesi gibi… Batılın hakim olması, hakkı isteyen ve yaşayanların az olması yüzündendir. Yoksa batıl gidicidir, yok olmaya mahkumdur. Dünyada kısa süreli hakimiyeti elde etmeleri onları ebedi kılmaz. (İsra Suresi/81)
*Mü’min gönüller için Kur’an, şifa ve rahmettir. (İsra Suresi/82)
*İnsana ni'met verildiği zaman, şükürden ve imandan yüz çevirip yan çizer. Ona şer, zarar ve kötülük dokunduğu zaman da iyice ümitsizliğe düşer. (İsra Suresi/83)
*“Herkes kendi mizaç ve karakterine göre iş yapar.” Yaptıklarımız ve söylediklerimiz, kişiliğimizi yansıtmaktadır. (İsra Suresi/84)
*Allah’ı hesaba katmadan (inşaAllah demeden) konuşmayın. “ ‘Allah izin verirse’ demeden hiçbir şey için, ‘Şu işi yarın yapacağım’ deme!” (Kehf Suresi/23). Allah yokmuş gibi konuşmayın ve plan yapmayın.
*Dileyen inansın, dileyen inkar etsin. Allah yaratan olduğu halde inanç konusunda özgürlük vermiş, kimseye imanı dayatmamıştır. Ancak herkes özgür tercihinin sonucuna katlanacak; kimileri kazanırken, kimileri kaybedecektir. (Kehf Suresi/29)
*Pişman olacağımız şeylerin peşinde ömrümüzü heder etmeyelim. Öyle bir gün gelecek ki; insan bu dünyada yaptığı birçok işe, ayırdığı birçok zamana, ettiği birçok masrafa, verdiği birçok emeğe esefle yanacak ve ellerini ovuşturacak pişmanlık duyacaktır. (Kehf Suresi/42)
*“Mal ve evlatlar, dünya hayâtının süsüdür. (Netîcesi) kalıcı olan sâlih ameller-iyi davranışlar ise, Rabbinin katında hem sevapça daha hayırlı hem de ümit bağlamaya daha lâyıktır.” (Kehf Suresi/46)
*Büyük küçük her yaptığımızın kaydedildiği defterler gün gelir önümüze konulacaktır. Öyle bir hayat sürelim ki o kayıtlara bakınca mahcup ve mahzun olmayalım. (Kehf Suresi/42)
Hayatta olanları uyarmak için gönderilen Kur’andan, hayatımıza yönelik ilke ve düzenlemelerinden bir kısmını 13. cüz’ü-bölümü esas alarak, anladıklarımızı ve ayetlerin işaret ettiği hakikatleri ifade etmeye çalıştık. 

Allah-u Teala hepimize Kur’anı anlamayı, yaşamayı ve hesap gününde de Kur’an ahlakına sahip Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam ile beraber olmayı nasib etsin. Vahyin bereketinden istifade etmek dileğiyle Allah’a emanet olunuz…
 

Yazarın Diğer Yazıları