Taha Yusuf SARIGÜL

GÜRSEL EROL SEVDASI !

Taha Yusuf SARIGÜL

   Ne sevdaymış arkadaş anlayamadık. Meğer çoğu kişinin içinde gizli bir CHP hayranlığı varmış da onu gizliyorlarmış. Gürsel Erol'un seçilmesi ile bu hayranlıkları iyice açığa çıktı. Özellikle kendini ülkücü olarak niteleyen İyi Parti'li ve rahmetli Erbakan Hoca'nın mirasçısı olduğunu iddia eden Saadet Parti'li vatandaşlarımızın oyları ile seçildi Gürsel Erol ve bu detaylara hiç değinmeden 41 yıl sonra Elazığ'dan CHP'ye vekil çıkardım diye reklamını yaptı. Gittiği her yerde katıldığı her programda bas bas bağırdı '41 yıl sonra CHP Elazığ'dan milletvekili çıkardı' diye. Bunu çok güzel bir pr çalışmasına çevirdi. Çok güzel reklamını yaptı. 

   Maksadım AK Partili vekilleri övüp de sırf Gürsel Erol'u eleştirmek değil. O bir siyasetçi. Yapması gerekenleri yapıyor. Benim eleştirim diğer vekillerden bir farkı olmayan Gürsel Erol'un özellikle bazı çevrelerce ve özellikle bazı yerel medya organlarında kahraman gibi lanse edilmesine. 'Şimdiye kadar AK Partili vekillerden hiçbir hayır görmedik' anlayışıyla olaya yaklaşanlar Gürsel Erol'dan bir hayır mı gördüler acaba. Şimdiye kadar uzun vadeli bir eylem planını veya ilimiz için somut bir yatırım adımını göremedik henüz Gürsel Erol'un. 

   Maaşının yarısını Elazığspor'a bağışlaması her ne kadar gençler üzerinde etkili olsa da, popülist bir yaklaşım bence. Ama en çok şu sorunun cevabını merak ediyorum; Diğer vekillerin başaramayıp da Gürsel Erol'un başardığı ne var ilimiz adına? İlimizin ekonomisi, sanayisi, turizmi veya diğer alanları ile ilgili bir girişimi bir hizmeti var da biz mi bilmiyoruz? İlimizdeki işsizliği azaltacak projeleri mi var?

   Seçim gecesi genel merkeze açtığı savaşın arkasında bile duramadı Sayın Gürsel Erol. Haklı olarak dile getirdiği parti içindeki lider sorununa ve antidemokratik parti içi uygulamalara neden sessiz kalmayı seçti? Belki seçimden sonraki gün oturma eylemi kararının arkasında dursaydı kendisi için daha iyi olurdu. CHP'nin belediye başkan adaylarını belirlerken yaşanan kavgaları ve kaosu da bir demokrasi şöleni olarak görmesi ilginç oldu bayağı. Rant kavgasını demokrasi şölenine benzetti. Herkes çok iyi biliyor ki CHP her belediye seçimlerinde bu rant kavgasını hep yaşar.  

   Bir de HDP ile ilgili sözleri var ki tam evlere şenlik. 'Şecaat arzedeyim derken sirkatini söylüyor' Geçen gün bir televizyon programında HDP'yi terörle alakası olmayan bir parti olarak nitelendirdi. Karşısındaki konukların da hayretle karşıladığı açıklamasının arkasında ısrarla durarak HDP'nin terörle hiçbir alakası olmadığı iddiasında ısrar etti. Belediyelerinin bütçesini terörizme ve teröristlere ayıran bir partiyi sütten çıkmış ak kaşık ilan etti. Vekil adayları, belediye başkan adayları ve uyguladığı tüm politikaları Kandil'den belirlenen terörist bir partinin terörle hiçbir alakası olmadığını iddia etti. Milletin gözünün içine baka baka bu yalanı söyleyip algı yaratmaya çalıştı. İyi Parti'ye oy verenler ne diyordur acaba bu açıklamalara?

   Ben hayret etmedim şahsen bu açıklamalara. CHP zihnyietinin bu olduğunu biliyoruz zaten. Elazığ olarak bu zihniyete hep karşı çıktık. Fakat içimizdeki gizli CHP hayranları bu gerçeklerin farkında değiller sanırım. İş işten geçmeden uyanırlar inşallah. 

   Kimseyi ötekileştirmek amacım yoktur. Ama ben bu Gürsel Erol sevdasına bir anlam veremiyorum. 

 

Yazarın Diğer Yazıları