Muhammed KURŞUN

Örnek Olur İnşallah!

Muhammed KURŞUN

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ismini duymayan yoktur diye düşünüyorum. Çünkü 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kurulan ve belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında korumaya yönelik olarak oluşturulan güçlü bir çatı. 57 yıl dernek statüsünde devam edilen bu köklü birlik Bakanlar Kurulunun kararıyla mahalli idare birliği statüsüne kavuşturulmuştur.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin görevlerine baktığımızda aslında faaliyet kapsamında 80 milyonu ilgilendiren bir içerik olduğunu söyleyebilirim. Belediyelerin seçilmiş ve atanmış personel ve görevlilerini eğitmek, belediyelerde “e-belediye”, “kent bilgi sistemi” vb. bilişim ve teknoloji uygulamalarının gelişmesine teknik destek sağlamak gibi bir çok önemli başlıkları görmek mümkün.

Bu kapsamlı birliğin başkanı Kadir Topbaş idi ve Topbaş’ın istifasının ardından yapılan Başkanlık seçiminde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Tahir Akyürek Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi. Tabi seçilen başkanı tebrik ediyoruz…

Düzenlenen toplantı da Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın girişimleri sonucu Türkiye Belediyeler Birliği toplantısının Kasım ayında Elazığ’da yapılması kararı alındı. Bu benim için çok önemli neden derseniz Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı Türkiye'de ilk defa Ankara ve İstanbul dışında Elazığ'da yapılacak.

Bürokrasiyi, işadamlarını, sanayicileri ..vs gibi ülke ekonomisine ve gelişimine yön veren isimleri Elazığ’a getirmek gerçekten basit bir konu diye sakın görmeyin. 81 vilayetimizde hep bu yarış içerisinde yer almakta. Yarışı kazananlar ise gerçek çalışanlar ve özveri içerisinde hizmet edenler.

Ankara’da Elazığ Tanıtım Günleri etkinliklerinde ise Sayın Başkanın görüşmeleri yoğun olduğu gibi bürokrasi, işadamları ve sanayiciler ile hep ikili markajları takdire şayandı. Yapılan bu istişareler elbette geri dönüşü memleketimizin menfaati doğrultusunda yer alacaktır.

Hülasa, biz çalışan azimli ve istikrarlı isimleri gururla, onurla yad ederiz. Tabi marifet takdire tabidir, hiç bir şey yapamıyorsan en azından yapılan güzel işlere sahip çık. Bizde yemek ortada iken kapısının çalınıp ta sofrasına davet eden fertleriz. Bizde çekişmeye yer yok, çalışmak için varız ve şunu unutmayalım ki; bizim bizden başka dostumuz da yoktur vesselam…

 

Yazarın Diğer Yazıları