Muhammed KURŞUN

GEÇMİŞ OLSUN!

Muhammed KURŞUN

Başkent kulislerinde AK Partili il başkanlarıyla ilgili ciddi bir revizeye gidileceği konuşulmaktadır. Bu kulislere geçtiğimiz gün bir toplantıda bende kulak misafiri oldum.  Görevi bırakması istenen il başkanlarının sayısı 30’a çıkarken yerlerine geleceklere de üniversite mezuniyetinin yanı sıra ‘belediye ve milletvekili seçimlerinde aday olmamaları’ şartı konuldu.

Aslında il başkanlarına verilen bu saltanatın yerli olmasını takdir ettim hatta il başkanlarının bundan sonra sadece il bazında hizmet planları ve projeleriyle dop dolu olmaları sanırım kamuoyunun takdirini kazanacaktır.

Partideki değişimin ilk ayağı olan il başkanlarının bu operasyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen notların çok etkili olduğu aşikâr. Özellikle son zamanlarda “bazı AK Parti İl Başkanları” adeta saltanatlarını ilan ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Bir il başkanının şehrin sorunlarından uzak kendi saltanatını ön plana çıkarması elbette gelen şikâyetlerin dikkate alınmasıdır.

Cumhurbaşkanlığı’na yollanan her türlü bilgi, itiraz ve eleştirinin özel olarak değerlendirildiği dile getirildiğini unutmamak gerekir. Yani her şey eskisi gibi değil!!!

İlerleyen günlerde siyaset arenasında çok büyük depremler olacağı kanısındayım. AK Parti bu değişimlerle halkın beğenisini kazanacağını düşünüyorum. Zaten mevcut bu durumda siyasetin kilitlendiğini ve bazı noktalarda kirlendiğini görmekteyiz.

Şu net ifade etmekte yarar var arkadaş, bugünkü mevcut siyaset arenasında güçlüyü daha güçlü kılmak ve korumak değildir. Şehrin sorununu bir bir yerinde merkeze taşımaktır be gülüm. Bunu halen idrak edemiyorsanız ben nasıl yapayım. Geçmişte başka siyasetçiler es geçebilse de Reis affetmez. Sanırım bunun farkına vardın ama iş işten geçti geçmiş olsun…

 

Yazarın Diğer Yazıları