Muhammed KURŞUN

Anlama Özrü Olanlar Okumasın…!

Muhammed KURŞUN

Hindistan’da filleri yetiştirmek için, onları küçücükken kalın bir zincirle bir kazığa bağlarlarmış. Tabi bu yavru filin bu zinciri koparabilmesi, kırabilmesi ya da kazığı söküp atabilmesi mümkün değildir. Küçük fil önceleri bundan kurtulmak için tüm gücüyle uğraşır, defalarca dener ama sonucu değiştiremez, özgürlüğüne kavuşamaz. Yıllar geçer, fil kocaman olur... Bağlı olduğu kazığın ve zincirin onlarca katına gücü yetebilir artık. Ama fil asla böyle bir girişimde bulunmaz. O özgür olamayacağına inanmıştır, artık kırılamayan şey, filin zinciri değil inancıdır.

Evet, hikâyede de bahsedildiği üzere mesele inanmak ve inancı doğrultusunda yaşamaktır. Biz millet olarak yardımlaşmayı şiar edinmiş ve bunu kendimize görev adetmişiz. Bu yüzden mensubu bulunduğum Türk olmaktan gurur duyuyorum.

Dünya coğrafyasında yaşanan Covıd-19 virüsü bazı ülkelerin kimyasını bozduğunu söylemek mümkündür. Mesala ABD kendi sorunlarını çözmek için üslerini kapamak zorunda kalacak yine Ortadoğu’da yaşanan zulümler sona erdirmek zorunda kalacaklar. Bunu ben burada söylüyorum ve yaşananlara hepimiz şahit olacağız inşallah.

Türkiye hep barıştan yana ve her zaman mazlumun çözüm abidesi olmak için gayret göstermiştir. Yani bizde değişen bir şey olmadı ve bugün Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde üretilen maske, tulum ve dezenfektanlar, askeri kargo uçağı ile İspanya ve İtalya'ya gönderildi. Kargo paketlerinin üzerine Mevlana'nın sözleri ile 'İspanyol ve İtalyan halkına sevgilerle' notu yazıldı.

24 saat bir fiil durmadan çalışan sağlık çalışanlarımızla birlikte diğer kahramanlarımızı da unutmamak gerekir. Ülkemiz bu virüsle savaşmayı başarmıştır ve dünyaya örnek olma noktasında adımlarını atmıştır. Rabbim Ülkemizin gücüne güç katsın sadece burada bir isteğim olacak aziz milletimizden;

LÜTFEN #EVDEKAL ve ülke olarak yaşadığımız bu süreçte katkı olsun. Aynen Çanakkale’de ki 15’liler gibi, Nene Hatunlar gibi, Sütçü İmamlar gibi, Şehit Kamiller gibi ve birçok kahramanlarımızın yaptığı gibi bugün kahramanlık sırası bizde ve #EVDEKALTÜRKİYEM velhasılıkelam…

 

Yazarın Diğer Yazıları