İlhami BULUT

ELAZIĞ VALİSİ'NİN BASINA GÖSTERDİĞİ ÖZEN

İlhami BULUT

                 Bilindiği üzere; Vali, il bazında devletin (Adliye hariç) temsilci ve yürütmeni,  ayrıca bu makamın manevi şahsiyeti de, toplumsal bütünlüğün ifadesinde, muktedir soyut bir argüman olarak ta ayrıca gizli ve güçlü bir işlev deruhte etme tılsımını taşır.

                Erkaya Yırık‘ın Elazığ Valisi olarak göreve katıldığını önceki yazımızda da bildirmiştik.

               Elazığ’a Değer Katanlar eseri ile birlikte sekiz adet seçkin eser sahibi Yazar Nevzat Ülger, yine altı adet romanın imzasını taşıdığı Yazar Lütfi Parlak, Şair ve Köşe Yazarı R.Mithat Yılmaz ile bu fakir; Sayın Vali Bey’e ziyaret takdimi ve il sorunlarını kısaca aktarmak için, yaptığımız ziyarete Yazar Nevzat Ülger sağlık nedenleri ile iştirak edemediler.

              Dedik ya Valilik devletin en güçlü temsilcisi, bizim tayin, atama veya müteahhitlik gibi sair işlerle ilgimiz ve işimiz olmadığı için, bizler de kitap ve gazete, basın ekseninde ; olanaklar ölçüsünde şehrin sorunlarını dile getirme amacına matuf olarak; Yazarlar Lütfi Parlak ve R.Mithat Yılmaz’la birlikte 01.07.2020  günü yaptığımız ziyarette,

               Vali Bey’in kitaplara olan ünsiyeti bizi memnun etmiş, kitabı çok değerli bir armağan olarak telakkileri, ülkemizde dibe vuran okuma eyleminin artışına dair bir işaret olarak tarafımızdan algılanmıştır.

               Kitap üzerine geliştirilen kısa sohbet bizim özlediğimiz bir muhabbet olma özelliğini korumuştur.

              Bu arada tarafımdan dile getirilen; köşe yazıları üzerine yapılan değerlendirmede; şehre ait sorunların gazete köşelerinde yer almasını müteakip; köşe yazılarının bir köşeye atılmamasını, her hangi bir kurum ve kuruluşla ilgili bir eleştiri veya eksiklik işlenmişse, ilgili birime yöneltilerek, basının gücünden yararlanılması noktasındaki serzenişimiz:

              Hatta bir örnekleme yaparak; diyelim ki; Köşe Yazarı Nafiz Koca’nın; İl Özel İdare Müdürlüğü ile ilgili yaptığı bir eleştiri; irdelenmeli ve incelenmelidir.

              Dememiz üzerine;

             Sayın Vali tarafından; huzurda, anında ilgili birim telefonla aranarak gerekli talimatın verilmiş bulunması, toplumsal sorunların omuzlanmasında; eş güdümün manevi hazzı ve gücü bizden yana olmuştur.

              Yeni bir birey profili çizme zamanı gelmiş ve geçmektedir, adı geçen köşe yazarı arkadaşlar olarak bizlerin, asla; şahsi bir çıkarımız söz konusu değildir. Sırf memleket adına, basın yoluyla halkın istemlerini ilgili ünitelere aktarmak olmuştur.         

              Gazete köşelerinde işlenen konuların valilik nezdinde de ayrıca takibinin yapılması hiç kuşkusuz amme yararınadır.

               Elazığ Valisi Sayın Erkaya Yırık’ın, bilhassa köşe yazarlarının eleştirileri ile ilgili olarak, alakalı birimlerin uyarılması noktasında gösterilen özen, basın ve kamu adına mühimdir.

               Hele bakarız diyebilirlerdi,  tam da; konu işlenirken sıcağı sıcağına, anında ilgili birime talimat verilmesi basına atfedilen önemin bir resmi olsa gerek, basın da yana yuna kıvırmadan halkın ses i olma misyonunu üstlenirse;

             Geleceğin, eşit olarak hepimizin olması kolaylaşır.     

             Teşekkürlerimizle… 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları