Ahmet KIZILKAYA

SON DÜZLÜĞE GİRDİK

Ahmet KIZILKAYA

 

Sporda son düzlüğe girmek diye bir deyim var. Biliyorsunuz uzun etaplı yarışmalarda ve özellikle koşuya dayalı spor dallarında bu deyim kullanılır. Aslında futbol için de bu tabiri pekâlâ kullanabiliriz.

Ligin dörtte üçlük kısmı geride kaldı. Kalan altı maçlık süreç, aslında Elazığspor’un uzun lig maratonunda diğer takımlar gibi son düzlüğe girdiğinin bir ifadesi.

Son yılların en çekişmeli lig maratonlarından birini yaşıyoruz. İki yıldır olmak ya da olmamak adına gerek sportif gerekse idari anlamda çetin bir mücadelenin içinde olan Elazığspor’un kalan altı maçlık seride alacağı sonuçlar,  şehir için süper lige çıkma heyecanının süreceği ya da sona ereceği bir şekilde noktalanacak.

İki hafta öncesine kadar yani Samsunspor maçına kadar play off çıtası için en şanslı takımlardan biri olarak görülen Elazığspor, maç öncesi ve maç içinde beklenmeyen negatif gelişmeler neticesinde sadece o maçı kaybetmekle kalmadı, moral motivasyon anlamında da hayli geriye düştü. Belki bu gelişmelerin etkisiyle olacak ki içerideki Gazişehir Gaziantep takımıyla oynanan maç da kaybedildi.

İki haftalık kötüye gidiş ilk 6 sıraya aday takımlar tarafından iyi değerlendirilince ne yazık ki umutlar da azaldı.

Ancak geldiğimiz noktada talih Elazığspor’a bir fırsat daha sunuyor. İki hafta üst üste ligin dibindeki iki takımla oynaması bir şans bana göre. Bu hafta GM Manisaspor maçından da Gaziantepsor maçında olduğu gibi alınacak bir 3 puan son haftaya kadar play off şansımızın devam edeceğinin bir göstergesi.

Üstelik kalan altı maçın dördünün içeride olması bir avantaj. İlk 6 sıra için Boluspor ve İstanbulspor’la çekişeceğimiz anlaşılıyor. İstanbulspor’la son hafta evimizde oynayacak olmamız önemli. Belki de kaderimizi tayin edecek maç Bolu’da oynayacağımız Boluspor maçı olacak. O maçı kazanırsak büyük ihtimalle play off hedefine ulaşacak takım biz olacağız, ancak orada alınacak bir beraberlik de bizi yine hedefe taşıyabilecek bir sonuç olabilir.

Tabi bütün bunlar masa üstünde konuşulan şeyler. Hedefe varmak için yönetim kurulunun, teknik heyetin ve futbolcuların kalan süreçte en az hatayla devam etmeleri gerekiyor. Zira iki yıllık zorlu bir süreçten geçtikten sonra sonu zaferle taçlanacak bir başarıya ulaşmak hem idari hem de sportif anlamda doğruların yapılmasıyla doğru orantılı.

Aslında kritik zamanlarda hem idari hem de teknik anlamda  hatalar yapılmasa Elazığspor bugün belki ilk 2 sıra için iddialı bir konumda da olabilirdi. Ancak gelinen noktada bunları konuşmak en azından şu aşamada fayda getirmeyecektir .

Takım olarak da şehir olarak da kritik bir süreçteyiz. Hiçbir kesimin motivasyonunu düşürmemesi ve herkesin Elazığspor için elinden geleni yapması şart. Önce bu birlikteliği bir sağlayalım, konuşulacakları lig sonunda konuşur değerlendiririz zaten.

Geçen haftaki yazımda da belirttim. Elazığspor kalan 6 maçtan 12-14 puan aldığında büyük ihtimalle play off hedefine ulaşabilecektir. Bu çok zor bir hedef değil. Takım iyi futbol oynamıyor olabilir, Teknik heyet bazı hatalar yapıyor olabilir. Ama unutmayalım ki her şeye rağmen, bütün badirelere rağmen Elazığspor bugün hala hedeften kopmuş değil, bilakis hedefe en yakın takımlardan biri. Yani her şey bizim kalan altı haftayı doğru değerlendirmemize ve süreci iyi yönetmemize bağlı. Diğer takımlarda da her şey güllük gülistanlık değil. Dolayısıyla daha az hata yapan hedefe ulaşacaktır. Dilerim bu takım Elazığspor olur.

Bir sonraki yazımda buluşuncaya kadar sevgiyle ve huzurla kalın.

Yazarın Diğer Yazıları