Ahmet KIZILKAYA

EN SICAK SEZON

Ahmet KIZILKAYA

 

Elazığspor tarihinin en zorlu sezonu, bu yıl olsa gerek. Hem ekonomik sıkıntılar, hem yönetim arayışları bu camiayı üzebildiği kadar üzdü, taraftarı adeta canından bezdirdi. Gerçi ne kadar camia olabildik o da tartışılır ya neyse.

Bu yazının yazıldığı saatlere kadar transfer tahtasını açamayan Elazığspor’da Cuma gününe kadar bir son dakika değişikliği olmazsa tüm sezon boyunca sıkıntılar devam edecek. Eski yönetimin aldığı kongre kararı sonrası arka arkaya üç yönetim seçen Elazığspor kulübü, her üç yönetim kuruluyla da var olan sıkıntıları çözme yolunda henüz bir aşama kaydedemedi.

İrfan Yumakgil yönetimi de beklentilerin aksine henüz bir arpa yol alabilmiş değil, mevcut görüntüleriyle de ümit vermiyorlar doğrusu. Onlar da tıpkı taraftar gibi siyaset kurumundan, Elazığ Belediyesi’nden ve özel ve kamu kurum ve kuruluşlarından çözüm bekliyorlar.

Daha geçtiğimiz günlerde siyaset cephesinden gelen umutsuz açıklamalar, yönetimin işinin hiç de kolay olmadığını gösteriyor. Nereye kadar devam edebilecekleri meçhul.

Oysa büyük borç yükü altında kapanma tehlikesiyle karşı karşıyayken borçların azaltılması noktasında belli bir aşama kaydedilmiş ve kulübün yaşatılması adına umutlar tazelenmişti. 35-40 milyon civarında borcu olduğu belirtilen Elazığspor, bu borcu yönetme ve takımın sportif faaliyetlerini sürdürebilme adına şu günkü görüntüsüyle yol alabilir mi, çok zor. Mevcut yönetimin bu işin altından kalkamayacağı gün gibi aşikar.

Borcun ne kadarının TL cinsinden ne kadarının yabancı para cinsinden olduğunu da bilmiyoruz. Umarım borcun önemli bir kısmı TL cinsindendir. Aksi durumda mali yükün daha da ağırlaşabilme riski var.

Cuma günü akşamına kadar yaklaşık 1 günlük bir süremiz var. Bu dakikaya kadar bir yeni yapılanma gerçekleşir mi bilinmez. Bekleyip göreceğiz. Ancak takımın güçlü bir yönetimle ya da güçlü bir sponsor ile yola devam etmesi şart. Bu gerçekleşmezse sezon sancılı ve sıkıntılı geçecek.

Gruptaki diğer takımlara bakıyoruz, kimi kulüpler güçlü sponsorlar ve yönetimlerle devam ederken kimileri de neredeyse kapanmanın eşiğinde. Ayakta kalabilmek çok zor. Hem başarılı saha sonuçları hem borç ödemeleri için sezon başı iyi bir planlama yapmak gerekirdi. Şu gerçek ki Elazığpor Kulübü olarak sezon başı planlaması doğru yapılamadı. Transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala bir şeyler değişecek mi, dileyelim değişsin.

Bütün bu sıkıntılar içerisinde ne Orhan Kaynak hocaya ne sahada mücadele veren futbolculara bir sözümüz olamaz. Biçtiğini beğenmeyen, ektiğine baksın derler. Onlara ne verdik ki ne bekliyoruz. Sportif değerlendirmeleri Elazığspor’un kesin durumu netleştikten sonraya bırakalım. İçinde bulunulan durum, saha sonuçlarının çok daha ötesinde aciliyet arz ediyor. Zira mevcut kadronun yapabilecekleri ortada.

Bu anlamda Adanaspor maçından alınan 1 puan küçümsenmemeli. İçerideki Boluspor ve deplasmandaki Giresunspor maçlarında da takımın tüm iyi niyetli mücadelesine rağmen kadro yetersizliğinden kaybettiğini herkes biliyor.

Çözüm bulunamaz ve transfer yapma olanağına kavuşulamazsa çok ah vah edeceğimiz maçlar göreceğiz.

Taraftar nefesini tuttu, Cuma gününü transferin kapanacağı saatlere kadar gelecek olumlu haberleri bekliyor. Ya bu beklenti gerçekleşecek, belli ölçüde rahat bir nefes alınacak ya da sezon çok uzun, zorlu ve sıcak geçecek. İnşallah her şey taraftarın beklentisi yönünde gerçekleşir.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileği ile sevgiyle ve huzurla kalın.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları