Yazarımız Keleştemur'dan 'iletişim lisesi, medya merkezi olsun' önerisi

Elazığ'da uzun süredir merakla beklenen Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nin yapımına başlandı.

Yazarımız Keleştemur'dan 'iletişim lisesi, medya merkezi olsun' önerisi

Geçtiğimiz ay ihalesi tamamlanan Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin temel atma çalışmaları devam ediyor.
Uzun yıllardır yazılarında Elazığ’a ve Elazığ’ın sorunlarına yer veren yazarımız Bedrettin Keleştemur yapımına başlanan İletişim Lisesi için önerilerde bulundu.
Keleştemur yazısında, “Yeni Fırat Dergisi Av. Fikret Memişoğlu tarafından 1962-1967 yılları arasında 36 sayı çıkarılan edebi bir dergi olmasının yanısıra Elazığ’ın bilumum meselelerini şehrin gündemine taşıyan önemli bir dergidir. Bizim basın tarihimizde üç önemli dönem bilinir; Birinci dönem, “Mamurat’ül Aziz Gazetesi’nin…” çıkarıldığı dönemdir. Çırpanizade Ali Haydar Beylerin, Hacı Hayri Beylerin öncülüğünü yaptığı edebi hareket… Bu dönem çok zengin bir iklime sahiptir. İkinci dönem Av. Fikret Memişoğlu’nu çıkarmış olduğu, “Yeni Fırat Dergisi” ve onun etrafında yer alan dönemin çok önemli simaları… 3. Dönem ise 1985’lerden itibaren Gazeteci-Eğitimci Yazar rahmetli Şeref Tan ve arkadaşlarının 1985’lerden itibaren başlattığı dönem diyebilirim.
Av. Fikret Memişoğlu’nun, Yeni Fırat Dergisi’nin ilk sayısında (1962) Dönemin Milli Eğitim Bakanına yazmış olduğu mektup vardır. O mektupta, “Elazığ Şehrimize Milli Eğitim Yayınevi Açılması…” yönündeki çağrısıdır. O dönemde, Elazığlı kitapçılar, ‘ders kitapları ihtiyaçlarını…’ Milli Eğitim Bakanlığının Sivas Milli Eğitim Bakanlığı Yayınevi’nden temin etmekteler. Bu çağrı yerini bulacak yıllar itibariyle Elazığ Şehrinde, ‘Milli Eğitim Yayınevi’ açılacak ve bilahare, Devlet Kitapları Müdürlüğü Bölge Şefliği de Elazığ Şehrinde hizmete girecektir.
Bizlerin de yıllar itibariyle, 1997-2002 yılları F.H.G. Cemiyet Başkanlığı yaptığımız dönemlerde, “Elazığ Şehrinin Doğu Anadolu’nun Bab-ı Âli olması…” yönünde çağrılarımız oluyordu. Geçen yıllar içerisinde Elazığ İlimizde, “Anadolu İletişim Meslek Lisesi” ve “F.Ü. bünyesinde İletişim Fakültesi…” açılacaktır. Gerçekten Elazığ Şehrimiz, ‘Yerel Medyada…’ 1995’li yıllardan itibaren çok önemli mesafeler alacaktır. Bizler, Anadolu Basınına, ‘Gazi Basını…’ dedik. Milli Mücadelenin ruhunu taşıyan Yerel Basınımız olmuştur. Elazığ Şehri, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin önemli merkezlerinden biri olmuştur. Bu dönemlerde çıkarılan, “Satvet-i Milliye Gazetesi!” Milli Mücadeleyi destekleyen gazeteler arasında önemli bir yere sahiptir.
Öncelikle Elazığ Şehrinin merkezinde, Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yer alan, “Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” isim olarak da sadece, “Anadolu İletişim Meslek Lisesi…” olarak değiştirilerek, ‘proje lisesine…’ dönüştürülmesi… Asrın ihtiyaçlarına uygun olarak, ‘yeni bölümlerin…’ açılması. 
Bu şehirde, 1970’lerden itibaren kalemi hiçbir zaman elinden düşürmeyen bir gazetesi olarak da, “Milli Eğitim Bakanlığımıza…” belki de bizler için hayati önem taşıyan teklifimiz, eğitim-öğretim hizmeti vermekte bulunan bu binanın yerinde, “içerisinde konferans salonlarının, stüdyoların, iletişim teknolojilerinin yer alacağı atölyeler, TRT ve AA ofisleri, Yerel Medya Basın Ofisleri, Basın Müzesi ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi Eğitim Binası” yer alacağı, “Medya Merkezi…” 
Her zaman için vurgu yaptığım, İbn-i Sinalardan Farabilerden yola çıkarak düşündüğüm; “Erdemli insanlardan Erdemli Şehirlere…” yol almamızdır. 
Mutlaka, ama mutlaka, kendi alanlarında, ‘bilge insanları yetiştirecek’ eğitim diyoruz. Her şeyden tasarruf edebiliriz ama ‘eğitimden asla…’ Türkiye’nin, “Basın hayatındaki yolculuğu…” ilk fikir gazetesi, 01 Ekim 1860 tarihinde, “Tercüman-ı Ahval Gazetesi’nin…” çıkışıyla başlar. Yerel Basınımızda, aynı yıllar içerisinde, “Vilayet Matbaalarının…” kurulmasıyla tarihi serüveni başlayacaktır. Yerel Basında, Elazığ Şehrimizin de, ‘160 yılı bulan bir yolculuğu…’ 
Bu yolculuğu, günümüzde moralize etmeye, güçlendirmeye o kadar çok ihtiyacımız var ki! 
Meslek hayatının zirvelerinde ideal iletişimciler, ‘nasıl yetişecekler…’ Geliniz, o ortamı birlikte hazırlayalım. Bu şehrin, ‘istihdam oluşturan…’ güzel insanları var. Onların da, desteklerini alarak; “Medya Merkezini…” geleceğin İletişimcilerinin yetişmeleri için inşa edelim. 
Bir şeye niyet ettiniz mi, ‘ilk adım atılmış olur…’ Geliniz, “gayret bizlerden Tevfik Allah’dan…” diyerek şehrimiz için, geleceğimiz için bir yolculuğa adımlarımızı atalım. Selam ve muhabbetle" ifadelerine yer verdi.