Yaz Aylarında Kozmetik Yerine 'Cilt Bakımı'

Güneş Kremi
Dermatologların sürekli uyarıda bulunduğu konulardan bir tanesi güneş kremi

Yaz Aylarında Kozmetik Yerine 'Cilt Bakımı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güneş Kremi
Dermatologların sürekli uyarıda bulunduğu konulardan bir tanesi güneş kremi.  Güneş Kremi, cildi zararlı güneş ışınlarını engelliyor ve ileride oluşabilecek cilt kanseri riskine karşı koruyor. Uzmanlar günlük olarak kullanılması gereken güneş kreminin 3 saat aralıklarla yenilenmesini öneriyor. Güneş kremi sadece yaz aylarında değil, yılın her döneminde kullanılması gereken bir ürün olduğunu söyleyen uzmanlar, güneş kreminin eczaneden alınmasını öneriyor. 
Nemlendirici 
Sıcak havaların cilt üzerinde en büyük etkisi, kuruluk. Vücut sürekli su kaybettiğinden hem içten hem de dıştan neme ihtiyaç duyuyor. Sıcak havalarda sıvı kaybını önlemek için bol su tüketilmeli, gün içerisinde cildi nemli tutmak için ise klasik bir nemlendirici kullanmak gerekiyor. Gündüz güneş kremi kullananlar, gece kremleri de tercih edebilir. 
Arındırıcı (Peeling)
Yaz aylarında cilt kuruduğu ve gözenekler kapandığı için arınmaya ihtiyaç duyar. Evde doğal olarak hazırlanan arındırıcıların yanında hazır marka ürünlerinde bulunuyor. Gözenekleri açma ve cildi pürüzsüzleştirdiği için güneş kremi ve nemlendiricilerin daha kolay nüfus edilmesine olanak sağlıyor. Hazır peeling kullanılacaksa seçilecek olan markalara dikkat etmek gerekiyor.
Renkli Kozmetik
Cilt, sıcak havalarda nefes almaya ve temizlenmeye ihtiyaç duyar. Fondöten, kapatıcı ve pudra gibi cilt ürünleri gözeneklere dolarak cildin nefes almasını engeller.  Yaz aylarında kullanılabilecek en iyi ürün güneş kremi. Piyasaya yeni çıkan renkli güneş kremleri, kozmetik ihtiyacını karşılayabilecek ürünlerden. Akmayan rimel, dudak koruyucu ve parlatıcılar ise tercih edilebilecek renkli kozmetikler arasında. 
Epilasyon
Vücudu tüylerden arındırmak, yaz aylarında en çok dikkat edilen konuların başında geliyor. Tüylerden kurtulurken dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki; tahriş ve cilt lekeleri. Özellikle ağda ve lazer epilasyon sonrası güneşe ve suya çıkmak konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Klor ve güneş ışınları, ciltte tahriş ve lekelere neden olabiliyor. Jilet kullananlar içinse sonrasında cildi nemli tutmak oldukça önemli. 
Güneş Gözlüğü ve Şapka
Ultraviyole ışınlar cilde zarar verdiği gibi göz sağlığı içinde tehlike oluşturuyor. Uzmanlar, mutlaka güneş gözlüğü (ultraviyole cam) kullanılması gerektiğini, güneşlenenler ve güneş ışığına maruz kalanlar içinse şapka kullanılması gerektiğini söylüyor. Güneş gözlüğünün pahalı ve marka olmasından ziyade kaliteli bir cama sahip olması yeterli.