YAYCI PAŞA'NIN KİTABI YAYINLANDI

Erol KARA:Özel Türkiye ile Libya arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasının mimarı Tümamiral Cihat Yaycı Doğu ' Türkiye Libya'nın Denizden komşusudur' adlı kitabı yayınlandı.

YAYCI PAŞA'NIN KİTABI YAYINLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanlarının anlaşmasını tezini ortaya atan deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın daha önce “Ortadoğu’nun önemi ve Irak’ta yaşanan savaşlar” adlı kitapları yayınlanmıştı. Yaycı son olarak “Türkiye Libya’nın Denizden komşusudur” adlı kitabı ile Yunanlıların ve FETÖ’cülerin hedefi haline geldi.

Yaycı, kitabında Türkiye’nin ilk defa kıyıdaş bir devletle münhasır ekonomik bölge sınırlandırması imzaladığı belirterek, en kötü olarak adlandırdığı Yunanistan Mısır ve Güney Kıbrıs Ruh yönetimi arasında deniz yetki alanlarının paylaşımına dahil bir anlaşma yapma olasılığı ortadan kaldırıldığını yazdı.

Tümamiral Yaycı son kitabında bu anlaşma için Yunanistan ve Güney Kıbrıs yönetiminin savunduğu Avrupa birliğinin desteklediği  sözde SEBİ haritası üzerinden Türkiye 41 bin Kilometrelik deniz alana hapis etme gayesi ile yapılan siyasi oyunların bozulduğunu ifadesini kullandı.

Bölgedeki üstünlüğün Türkiye’ye geçtiğini belirten Yaycı, Deniz yetki alanıyla Yunanistan Güney Kıbrıs Rum yönetimi mısır arasında bir kalkan şeridi çekildiğini belirtti.

Tümamiral Yaycı Libya’nın kazanımlarını da  özetledi. Yunanistan ile yapılacak anlaşmaya nazaran Libya’nın 16 bin 700 kilometre  daha fazla alan kazandığını söyledi.

Libya’nın Türkiye ile anlaşmasının prensiplerin Yunanistan ve İtalya ile yapacağı anlaşmalarda uygulanmasını da talep ederek asgari 39 bin kilometrelik daha deniz alanı kazanabileceğini ifade etti.

Yaycı,Libya da hangi yönetim başa gelirse gelsin Türkiye ile anlaşmanın kazandırdığı Deniz alanlarını Yunanistan’a vermeyi yanaşması Libya’nın milli menfaatlerine aykırı olacaktır sözlerine yer verdi.