YAVUZ SELİM YIKILMASIN

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklık eden şahıslar hakkında işlemler yapıldığı gibi bu örgüte mensup binalara OHAL kapsamında

YAVUZ SELİM YIKILMASIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklık eden şahıslar hakkında işlemler yapıldığı gibi bu örgüte mensup binalara OHAL kapsamında el koyma işlemleri ise devam ediyor.

OKULLAR MİLLİ EĞİTİME

Fethullahçı terör örgütüne mensup binaların hazineye devri tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Bu yapıya mensup okullara, yurtlar ve diğer sosyal tesislere OHAL kapsamında el konuluyor. Bu kapsamda ilimizde Yavuz Selim Koleji, Güzide Hanım koleji, Hikmet Demirel Yurdu ile Sürsüsü Mahdigeresi’nde kız yurdu olarak kullanılan binalar devlete geçti.

Bu kapsamda Harput’ta bulunan Yavuz Selim Koleji, Güzide Hanım Koleji ile Hikmet Demirel öğrenci yurdu il milli eğitim müdürlüğüne tahsis edilmek üzere  hazine envanterine geçti.

KIZ YURDU KREDİ YURTLARA GEÇTİ

FETÖ kapsamında hazineye geçen gayrimenkullerden biri de Sürsürü Mahdigeresi’nde kız yurdu olarak kullanılan ikiz binalar. Bu binalar  Kredi Yurtlar Kurumuna geçti. KYK, bu devir ile birlikte 300 kişilik yeni bir yurda sahip oldu.

YAVUZ SELİM İMAM HATİP OLSUN

Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilerek Milli Emlak envanterine geçen ve Harput Duatepe mevkiinde kurulu bulunan Yavuz Selim Kolejinin Valilik makamınca yıkılma kararı alındığı öğrenildi. Harput’un siluetini olumsuz etkiliyor gerekçesi ile yıkımı düşünülen yapının aslında İmam Hatip Lisesi olarak yeni bir değer katacağı, çok modern ve teknik donanımlı olarak inşa edilen bu yapının yıkılmasının milli servetin heba edilmesi demek olduğunu belirten vatandaşlar binanın yıkılmamasını istiyorlar.

FETÖ yapılanmasının yine milletin himmet paraları ve bağışları ile yapılan bu binanın yine milletin evlatlarına hitap edecek modern  ve örnek bir İmam Hatip Lisesi olarak devam etmesinin daha mantıklı olacağını belirten vatandaşlar, bu binanın FETÖ yapılanmasının akıbetinin bir nişanesi olarak devlete geçmesinin ve devletine ve milletine bağlı nesiller yetiştirmesinin daha anlamlı olacağını belirtiyorlar.