Yaşları Küçük, Yürekleri Çok Büyük 

 Haber sitelerine düşen bir haber yüreğimizi ısıttı. Servis edilen haber de şu cümleler yer alıyordu:

Yaşları Küçük, Yürekleri Çok Büyük 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsmet Paşa İlkokulu, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2023 yılında 23 başlık altında başlatmış olduğu Okul Tabanlı İzleme Sistemi (OTİS) Projesine, 'Hayvan Dostu Okul' programı çerçevesinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Bu çerçevede İsmet Paşa İlkokulu öğrencileri ailelerinin destekleriyle, öğretmenlerinin gözetiminde ‘Bir Kap Su, Bir Kap Mama da Sen Bırak' Projesini hayata geçirdi. İlk olarak mahalle aralarındaki sokak hayvanlarına su ve mama veren öğrenciler, daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesinden temin edilen kuş kafesi ile hayvan barınaklarını boyadı. Okulun bahçesinde düzenlenen onarım, boyama ve barınakların asılması etkinliğinde aynı zamanda veteriner hekimlerin katılımı ile okulun bünyesinde bakımı üstlenilen hayvanların periyodik sağlık muayenesini gerçekleştirildi. 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi sokak hayvanların temel ihtiyaçlarının karşılanması adına örnek bir kampanyaya imza atan öğrenciler, hazırladıkları yuva ve yemlikleri okulun çevresindeki farklı yerlere yerleştirdi.”

Haberde  yazılanlar aynen bu. Minik çocuklarımızın sokak hayvanlarını tanıması ve onlara yardımcı olmasına yönelik bu projeye emek verenlere teşekkür ediyoruz. Özellikle hayvan sevgisini çocuklara aşılamak kadar güzel bir çalışma olamaz. Son yıllar da özellikle hayvanlara uygulanan şiddet haberleri nasıl yüreğimizi parçaladıysa, bu sevgi ve merhamet dolu haber de o kadar yüreğimizi ısıttı.

Projenin mutlaka il geneline yayılması ve devam etmesi gerekiyor. Çünkü sevginin aşamayacağı zorluk yoktur. Çocuklarımızı tekrar kutluyoruz.