Yaşar: 'Elazığ Tso Meclisimiz Oda Tarihine Geçecek Başarı Hikayesi Yazmıştır...'

Elazığ TSO'nun 2022 yılı ilk Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yaşar, 2018-2022 dönemi Elazığ TSO Meclisinin Oda tarihine yazılacak bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirterek, 'Odamızdaki hizmet ve bayrak yarışında 01 Nisan 2022 tarihi itibarı ile 4 yılı geride bırakacağız. Bu süre içerisinde Oda tarihine geçen hizmetlere imza atan tüm yönetim organlarımız, profesyonellerimiz ve paydaşlarımızı kutluyorum. İlimiz, üyelerimiz ve halkımız her şeyin en iyisine layıktır' dedi.

Yaşar: 'Elazığ Tso Meclisimiz Oda Tarihine Geçecek Başarı Hikayesi Yazmıştır...'

STRATEJİK PLANDA %83 GERÇEKLEŞME…
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar toplantının açılış konuşmasında Odanın Stratejik Planının %83 oranında gerçekleştiğini belirterek, “Ocak ayı Olağan Meclis Toplantımızı açarken hepinizi Başkanlık Divanımız adına selamlıyorum. 1 Nisan 2018 yılında bayrağını devraldığımız Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminde 01 Nisan 2022 itibarı ile 4’üncü yılımızı tamamlamış olacağız.

Detaylarını birazdan Sayın Genel Sekreterimizin paylaşacağı 2018-2022 Odamız Stratejik Planın bugün yüzde 83’ünü tamamlamış bulunmaktayız. Ben öncelikle siz değerli Meclis Üyelerimiz şahsında tüm Odamız yönetim organlarını, profesyonellerini ve paydaşlarımızı kutluyorum. Bir bayrak ve hizmet yarışının olduğu Ticaret ve Sanayi Odasında inanıyorum ki, bu yönetim organları Odamız tarihine geçecek işlere imza atmıştır. İlimizin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına doğrudan etki edecek, ilin kısa, orta ve uzun vadede kalkınma ve gelişmesine yön verecek çok önemli projeler başlatılmıştır” dedi. 

ELAZIĞ EKONOMİ VE SANAYİSİNİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ…
Başkan Yaşar değerlendirmesinde, “TEKNOVA OSB, Besi İhtisas OSB, çok ortaklı yapılarımız ELERJİ ve ELAGRO A.Ş., Kurulan kooperatif ve birlikler ilimizin çok uzun zamandan beri hayalini kurduğu ama fiiliyatta göremediği atılımlardır. Bu süreçler başlatılmış ve çok şükür kararlılık ve ayakları yere basacak şekilde planlı ve programlı bir şekilde ilerlemektedir. Şehrin ve iş dünyasının belki de önümüzdeki 50 yılına etki edecek bu projeler ile ilimiz yatırımlarda bir çekim merkezi haline gelirken, çok küçük sermayelerin bile çok ortaklı yapılar altında değer kazanmasının önü açılmıştır. Özellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinde yüksek katma değerli ve tarladan nihai ürüne kadar olan tüm ekosistem bu projelerle her aşaması planlanmış ve uygulamaya alınmıştır. Bu sürece tüm üreticilerimizin, işletmelerimizin ve halkımızın sahip çıkması öncelikli beklentimizdir” ifadelerinde bulundu.

COVİD19 SÜRECİ EKONOMİNİN TÜM DİNAMİKLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ…
Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, deprem ve pandemi sürecinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, “24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığımız deprem felaketi ve ardından Tüm dünyayı etkileyen COVİD-19 salgını ile birlikte dünya ekonomisi olumsuz yönde etkilenmiştir. Hem üretim, hem lojistik hem de enerji anlamında ciddi sorunlar devam etmektedir. Bu küresel krizin etkilerinin ülkemize ve ilimize etkileri kaçınılmaz olmuş döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmalar ve enflasyonun yükselmesiyle birlikte ekonomimiz olumsuz etkilenmiştir. Devletimizin almış olduğu çok önemli tedbirler ve destekler ile bu zor sürecin aşılacağına inanıyoruz. Türkiye’nin buna gücünün ve potansiyelinin yeteceğini biliyoruz. İş dünyası olarak öncelikli beklentimiz alınan kararların sürdürülebilir kılınarak yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı hedeflerin desteklenerek dünya ile rekabette elimizin güçlendirilmesidir.”