Yaşam bizlerin olduğu kadar onların da hakkıdır

Dünya Hayvanları Koruma Günü, her yıl 4 Ekim'de kutlanmaktadır. Bugün, hayvanların korunmasına ve refahına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

Yaşam bizlerin olduğu kadar onların da hakkıdır

Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Kübra Yazgan Ünal yaptığı açıklamada, “Dışarıda 7-24 çalışan bir ekibimiz var. İhbar üzerine ekiplerimiz gidip ihbar edilen hayvanı alıp bakım evimize getiriyor. Bakım evimize gelen hayvanları ilk olarak muayene ediyoruz. Tüm hayvanların iç ve dış parazit aşılarını yapıp sağlık kontrolünden geçirip doğal yaşam alanımıza alıyoruz. Halka açık olduğumuz günlerde doğal yaşam alanına gelen vatandaşlar, sahiplenmek isterlerse sahiplendiriyoruz. Eğer sahiplendirilmezse kısırlaştırılma olgunluğuna erene kadar burada kalıyor. Kısırlaştırma olgunluğuna gelmiş köpeklerin önce kısırlaştırma işlemini yapıyoruz. Küpeleme, aşılama ve çip takım işlemlerinden sonra sahiplendirilinceye kadar misafir ediyoruz” dedi.

Yaşam bizlerin olduğu kadar onların da hakkıdır

E DEVLET ÜZERİNDEN SAHİPLENDİRME ÇALIŞMAMIZ BAŞLAMIŞTIR

Kübra Yazgan Ünal, “E- Devlet üzerinden sahiplendirme çalışması Belediyemiz tarafından başlatılmıştır. 2017 yılından bugüne kadar toplam kısırlaştırma 6197, toplam sahiplendirme 2355, toplam tedavi edilen hayvan sayısı ise 9473'tür.

Yaşam bizlerin olduğu kadar onların da hakkıdır

Merkezimiz aynı zamanda Elazığ Belediyesi Ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ Timleri ile koordineli çalışarak yasaklı ırk ve sahipsiz köpeklerin kontrol altında tutulmasını sağlıyor.

Yaşam bizlerin olduğu kadar onların da hakkıdır

Sahiplendirme için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Bunun dışında alan insanların hayvan sahiplenmeyi geçici bir heves değil de o hayvanın bir ömür boyu sorumluluğunu bakımını üstlenmesi gerekiyor. Yaşam bizlerin olduğu kadar o canların da hakkıdır. 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününüz kutlu olsun” dedi.