Yarısı bizden kampanyası için ilk somut adım Kent Konseyi'nden

Kent Konseyi şehir dinamiklerine ev sahipliği yapıyor.

Yarısı bizden kampanyası için ilk somut adım Kent Konseyi'nden
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020’den bu yana yaşanan depremlerde ağır yara alan Elazığ için şehrin dinamikleri Kent Konseyinde bir araya gelerek Pilot İl olarak İstanbul’da uygulanması düşünülen Yarısı Bizden Kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi için 14 Eylül Cumartesi günü Kent Konseyinde toplanacak.

ELAZIĞ KENT KONSEYİ, 14 EYLÜL'DE KRİTİK TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un pilot il olarak İstanbul’da uygulamayı düşündüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ileride depremin yaşandığı 11 şehri de bu uygulamaya dahil edebileceklerini söylediği program ile alakalı Kent Konseyinde bir araya gelecek olan şehir dinamikleri uygulamaya dahil olmak için nasıl bir yol izleneceğinin kritiğini yapacaklar.

KOCA: BELEDİYEYE DESTEK ADINA YARISI BİZDEN KAMPANYASINA ELAZIĞ’IN DA DAHİL EDİLMELİ

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca bu uygulamanın Elazığ için hayati önem taşıdığına vurgu yaparak şunları kaydetti.

Yarısı bizden kampanyası için ilk somut adım Kent Konseyi'nden

Kentsel dönüşümün bir an önce başlanmasının beklendiği Elazığ için yeni bir fırsatın kapısını aralamaya çalışıyoruz. Elazığ Belediyesi bazı mahallelerde Kentsel Dönüşüm ofisleri kurarak Kentsel dönüşüme start verdi. Ancak Elazığ’ın ivedilikle bu dönüşümü gerçekleştirmesi için Belediyeye destek adına Yarısı Bizden Kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi gerekiyor.

Bu bağlamda Tüm Elazığ Muhtarlar Derneğinin başlatmış olduğu çalışmaları şehrin mülki, idari, siyasi ve sivil erki ile birlikte bir çatı altında yeniden değerlendirip bu programa şehrimizin de dahil edilmesi için bir yol haritası çıkartma adına Kent Konseyimizin ev sahipliğinde 14 Eylül Cumartesi günü toplanacağız.

ALINACAK OLAN KARAR ŞEHRİMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Yarısı Bizden kampanyası için bir araya geleceğimiz; Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Oda Başkanlarımız, Sayın Mahalle Muhtarlarımız ve Siyasi Partilerin Sayın İl Başkanlarımızla bir yol haritası üzerinde fikir teatisinde bulunacağız. Toplantı neticesinde alınacak olan karar gereği şehrimiz için hayati önem taşıyan bu uygulamaya dahil edilme talebimizi çok kıymetli Milletvekillerimizin aracılığıyla ilgili Bakanlıklara ve Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmeyi düşünüyoruz. Yaşanan depremlerde ciddi yaralar alan şehrimizde kentsel dönüşümün ivedilikle başlaması adına Yarısı Bizden kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi hem mağdur vatandaşın rahatlamasına hem devletimizin az bir külfetle şehrin yenilenmesine katkı sunmasına, hem de Elazığ Belediyesinin yükünü azaltmasına neden olacaktır.