'YARINI KODLAYANLAR' PROJESİ İLE KOCAELİ'NDE 500 ÇOCUĞA KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK

Dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle 'Yarını Kodlayanlar' projesini hayata geçiren Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği Kocaali'de Eylül ayında başlatılan ve bugüne kadar 100 çocuğa ulaşan kodlama eğitimlerine devam etti.

'YARINI KODLAYANLAR' PROJESİ İLE KOCAELİ'NDE 500 ÇOCUĞA KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği işbirliğinde hayata geçirdiği 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında Kocaeli'de Eylül ayında başlattığı kodlama eğitimlerine devam ediyor. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik'in de katıldığı eğitimlerde yaşları 7-14 arasında değişen toplam 20 çocuğa kodlama eğitimi verildi.

Yapılan bilgilendirmede; projeye Şubat ayı itibariyle Suriyeli çocuklar da dahil edilerek Şanlıurfa, İstanbul ve Kilis'te toplam 750'ye yakın Suriyeli çocuğa ulaşıldı. Projenin kapsamında Mart 2018'e kadar kodlama eğitimlerinin verileceği iller ise şöyle sıralanıyor: İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Edirne, Bursa, Manisa, Afyon, Denizli, İzmir, Aydın, Antalya, Mersin, Adana, Samsun, Trabzon, Malatya, Rize, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, Sivas.