Yargıtay'dan 'Adnan Oktar Davası' Kararı

Yargıtay, Adnan Oktar silahlı suç örgütü davasıyla ilgili kararı onadı. 454 sayfalık gerekçeli karar bugün UYAP ortamına yüklendi.

Yargıtay'dan 'Adnan Oktar Davası' Kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince 16 Kasım 2022’de 215 sanık hakkında verilen ve istinaf mahkemesi tarafından da onanan kararlara, sanıklar, avukatları ve müdahillerin yaptığı temyiz başvurularını inceledi.

CEZALARI KESİNLEŞTİ

Daire, 454 sayfalık kararında 73’ü tutuklu 215 sanık hakkında İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı yerinde gördü. Kararda örgüt üye ve yöneticileri tarafından işlenen başta cinsel suçlar olmak üzere kurulan hükümlerin onanmasına, tüm tahliye taleplerinin reddine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanıkların ve örgütün tüm malvarlıkları hakkında tesis edilen müsadere kararlarının da onanmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik davada verilen kararın istinaf tarafından usulden bozulmasının ardından 72’si tutuklu 215 sanığın yeniden yargılandığı dava 16 Kasım 2022’de karara bağlanmıştı.

Mahkeme, sanık Adnan Oktar’ı “örgüt yöneticiliği”, “cinsel istismar”, “eğitim hakkının engellenmesi”, “eziyet”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” ve “kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlarından toplamda 891 yıl hapisle cezalandırmıştı.

Heyet ayrıca Oktar’ı yönetici konumunda bulunduğu için diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tuttu. Oktar, diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilmişti.