YAPEX FUARI'NDA ELAZIĞ STANDINA YOĞUN İLGİ

Elazığ Belediyesi'nin tanıtım atağı devam ediyor. Antalya Expo Center'da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda Elazığ Belediyesi tarafından açılan stant binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

YAPEX FUARI'NDA ELAZIĞ STANDINA YOĞUN İLGİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

METROPOL ŞEHİR YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gerçekleştirdikleri kültürel ve tarihi projelerle ödüller kazandıklarını belirterek, "Elazığ’ı modern bir şehir yaparken, geçmişin tarihinden ve kültüründen kopmayan bir şehir yapıyoruz. Tarih ve kültüründen kopmadan metropol şehir olacağız" dedi. 

ELAZIĞ’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARI TANITILDI

Ziyaretçilere Harput’un meşhur Dibek kahvesi ikram edilirken, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Elazığ’ın tarihi ve kültürel mirasları hakkında bilgiler verdi. Harputiçi Kale Kazısı, Kale Hamı, Çağır Çeşmesi, Dabakhane mescidi, Kızıl Kilise, Hoca Hasan Hamamı, Buzluk Mağarası, Esadiye Hamamı, Harputlu Külliyesi ve Harputlu Konuk Evi projelerinin yer aldığı stantta ziyaretçiler, Elazığ’ın kültürel tarihini inceleyerek zamanda yolculuk yaptı.

 

"ELAZIĞ’I DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ"

 

Elazığ’ın 4 bin yıllık kadim bir medeniyete sahip olduğunu aktaran Yanılmaz, özellikle Harput’ta  gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının geçmişi geleceğe taşımada çok önem arz ettiğini kaydetti.

ÖDÜLÜMÜZÜ ALACAĞIZ

2014 yılından sonra Harput’taki cami, mescit, han, hamam ve kiliselerde çok ciddi bir restorasyon çalışmalar başlattıklarını belirten Yanılmaz, "Geçmişin birikimini geleceğe taşımak istiyoruz. Bu açıdan da bu fuara 3’üncü katılışımız. Elazığ’ı hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtmak istiyoruz. Elazığ’ın kültürünü, yaşam tarzını, birikimini bütün dünyaya tanıtmayı hedef edindik. Bugün de buradayız. Ve şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımızda dolayı ödülümüzü alacağız" diye konuştu.

GEÇMİŞİMİZDEN KOPMAYACAĞIZ

Hedeflerinin Elazığ’ı tarihi ve kültüründen koparmadan kolay yaşanabilir metropol bir şehir haline getirmek olduğunu ifade eden Yanılmaz, şunları söyledi:"Geçmişten kopmadan geleceğe emin adımlarla hedef edindik. Geçmişin kokusunu hissetmemiz, geçmişin manevi dinamiğini ve geçmişte yaşayanları bugün hissetmemiz lazım ki geleceğe emin adımlarla ilerleyelim. Elazığ modern bir şehir yaparken, işin tarihinden ve kültüründen kopmayan bir şehir yapıyoruz. Hedefimiz Elazığ metropol kalitesinde bir şehir olsun, kolay yaşansın ve mistik yapısından kopmadan yaşanılabilir bir şehir olsun."