YANILMAZ'A ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

Elazığ Belediyesi'nin hayata geçirdiği ve yaşamın farklı kesimlerine hitap eden projelerine ödül yağdı

YANILMAZ'A ÜÇ ÖDÜL BİRDEN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve yaşamın farklı kesimlerine hitap eden projelerine ödül yağdı.

Belediyelerin farklı alanlarda gerçekleştirdiği ve kentte farkındalık oluşturan projelerin yarıştığı Golden City Awars, “Altın Kentler Yarışıyor” proje yarışmasında Elazığ Belediyesi ‘ne üç dalda birincilik ödülü geldi.

Elazığ Belediyesi’nin  beş dalda katıldığı proje yarışmasında; en iyi toplu yaşam alanı dalında “Kültür- Park” en iyi sosyal sorumluluk  dalında “Hayır Çarşısı Projesi”  en iyi sağlık dalında  ise “Sokak Hayvanları Hastanesi ve Bakımevi  Projesi “ birincilik ödülüne layık görüldü.

ELAZIĞ’IN YENİ YAŞAM MERKEZİ:

 KÜLTÜR-PARK

Proje yarışmasında Elazığ Belediyesi’ne “En iyi Yaşam Alanı” dalında birincilik ödülünü  getiren Kültür-Park,  geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanmasına rağmen projeyi hızlı bir şekilde tamamlayarak halkın hizmetine açan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu mekânın sosyal, kültürel, sportif ve sağlıklı yaşam ünitelerinin oluşmasına özel bir önem vermiş ve bu konuda bizzat kendisi yoğun bir mesai harcamıştı.

ELAZIĞ’IN MODERN VE GÜLEN YÜZÜ

180 bin metrekarelik dev bir alan üzerinde kurulan Kültür-Park’ın yüzde 62’si yeşil alan, yüzde 25’i gezinti alanı, yüzde 10’u göletlerden oluşuyor.  Çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, kondisyon alanları, bisiklet yolları, toplantı salonları ve özel mimarisiyle dikkat çeken camisi ile görenleri büyüleyen bir cazibe merkezi konumundaki Kültür-Park, her mevsim ortaya koyduğu kartpostdigerık resimleriyle de ülke çapında haklı bir üne kavuşmuş durumda.

MEDENİYETİMİZDEN GÜNÜMÜZE TAŞINAN DAYANIŞMA:

 HAYIR ÇARŞISI

Altın Şehirler Yarışıyor proje yarışmasında Elazığ Belediyesi’ne birincilik ödülü getiren projelerden biri de “Hayır Çarşısı” oldu.

 Başkan Mücahit Yanılmaz’ın bizzat başlatıp ve titizlikle takip ettiği sosyal sorumluluk projeleri arasında en çok önem verdiği projelerden biri olan ve geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen “Hayır Çarşısı” projesi, hayırsever hemşerilerimizden de yoğun bir ilgi görmüştü.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla hayata geçirilen,  hayırsever hemşerilerimizin birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularıyla  giyim, gıda, beyaz eşya, mobilya gibi ürünlerin ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırılmasını sağlayan ve veren el ile alan el arasında hayır köprüsü kurarak hizmet yürüten  “ Hayır Çarşısı” bir çok ihtiyaç sahibi hemşerimizin yüzünü güldürdü.

HAYATI ONLARLA PAYLAŞIYORUZ

HAYVAN HASTANESİ VE BAKIMEVİ

Elazığ Belediyesi’ne birincilik ödülü getiren projelerden biri de sokak hayvanları için gerçekleştirilen “Hayvan Hastanesi ve Bakımevi” projesi oldu.

Geçtiğimiz günlerde temeli atılarak yapımına başlanılan ve Elazığ merkez Şahaplı (Selli) köyü sınırları içinde 30 dönüm arazi üzerine kurulacak olan barınakta, 6 adet köpek yuvası binası, 1 adet karantina binası, 1 adet uyuz bakım binası, 1 adet ameliyathane binası, 1 adet yönetim binası, 1 adet kafe binası, 1’er adet köpek ve kedi evi alanları, 7 adet açık bakım alanları yer alacak. Barınak ve hastane  tesis inşaatı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan en az yüzde 40 oranında hibe desteği  sağlanacak.

ELAZIĞ BELEDİYESİ HEP ÖNDE

“Altın Şehirler Yarışıyor” proje yarışmasına katılarak şehrimize üç dalda birincilik kazandıran Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın rutin belediyecilik hizmetleri yanında kamuoyunda takdir gören ve hayatın her alanının içine alan sosyal hayat, sağlıklı yaşam ve medeniyetimizin bizlere mirası olan sosyal dayanışma ve yardımlaşma ruhunun canlı tutulmasına yönelik projelerinden dolayı ödüllendirilmesi Elazığ Belediyesi’nin farkını ve önderliğini bir kez daha ortaya koydu.

BAŞARI VE ÖDÜL HEPİMİZİN

Elazığ Belediyesi’ne üç dalda birincilik kazandıran projelerin tasarlanıp hayata geçirilmesinde emeği olan başta Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a  ve  bu projelerin hayat bulmasında emeği ve teri olan personele teşekkür eden Elazığlı vatandaşlar, bu ödülün şehrimizin tanıtımı ve markakent oluşu noktasında da önemli bir adım olduğu görüşünde birleşiyorlar.