Yalana rağbet var!

Muhalefetin yıllardan beridir hükümete yönelik gerçekleştirdiği 'yalancılık' politikasına son günlerde Ak Parti' haftalık olarak karşılık gelmeye başladı.

Yalana rağbet var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Skandallar partisi adı altında CHP'nin haftalık yalan rüzgârı olarak belirtilen görseller hazırlanıyor ve Ak kadro da bunları sosyal medya hesaplarından servis ediyor. Oysaki muhalefet bunu yıllardan beri yapıyordu. Fakat karşılık bulmuyordu.


Görsellerde ise yalanlar en çarpıcı ve heyecan uyandıran renk olan kırmızı ile doğrular ise güvenin rengi olan yeşil ile sunuluyor. 


 Bu dâhiyane fikir kimin icadı, merak ettik doğrusu... Çünkü kaş yapayım derken göz oymak deyimini hatırlatıyor bizlere her hafta gördüğümüz bu manzara.

Öncelikle sanki hükumet işi gücü bırakmış muhalefet ne dedi ne iftira attı derdiyle dertleniyor hissi oluşturuyor. Ebetteki yalan sözlerin bertaraf edilmesi, gerçeklerin ortaya çıkarılması önemli. Fakat zaten Ak Parti’nin yaptıkları işler ayan beyan ortada değil mi? En azından bizler öyle olduğuna inanıyoruz.


 Her söze bir cevap verme gayreti,  dedikodu kültürüne çanak tutuyor gibi. Savunma açıklamaları geldikçe taciz atışlarının sürekliliği de hasıl oluyor üstelik!


Ak Parti’nin misyonuna vizyonuna ve doğru sözlü adamı Erdoğan'ın varlığına maksatlı yayın organlarından ya da muhalif sözcülerinden gelen haberlerin yıpratıcı bir tarafı olabilir, ancak maksatlı kasıtlı doğruyla bağdaşmadığını da bilir düşünme yeteneği olan her canlı. Herkes müsterih olsun...


Özellikle de Cumhurbaşkanımızın son zamanlardaki konuşmalarının büyük çoğunluğu yine muhalefete cevap niteliği taşıyan açıklamalardan oluşuyor.


Bunları  konuşan Cumhurbaşkanı olunca, karşı taraf muhatap alınmanın hazzıyla daha bir mutlu oluyorlar  sanki!


Bu doğruyu neden gözden kaçırıyor danışmanlar bunu anlamak hakikaten güç oluyor. 


Maalesef ki mesainin çoğunluğu muhalefete gidiyor böyle olunca. Millete dokunma,  milletle hemhal olma hali rafa kalkıyor bu sebeple. Oysaki milletçe yaşadığımız sıkıntıların üzerine sıkıntılar eklenmiş oluyor bu sayede. 


Daha güvensiz daha stresli daha kaygılı olduk hep birlikte. Hâlbuki Cumhurbaşkanımızın nakkaş misali hatipliği en çok özlediklerimiz arasında. Cumhuru kucaklayan, dayanak olan koca bir dağ gibi göğüsleyen o cevval duruş milletimiz için başlı başına bir güven limanıdır.


Doğrunun sarsılmaz güçte olduğunu bilen bir milletiz bizler. Sarmala dönen yalan-doğru ikilemi aynı zamanda yalan kısmını da yayıyor farkında mı acaba paylaşımları göğüs kabarta kabarta yapanlar! 


Keşke faydası neredeyse zararı ile eş olan politikalar terkedilse artık. Zarardan sıyırıp fayda sağlayacak şemail ile duruş sergilenebilse. Keşke "yalan" başlığı ile servis edilen haberlerde, günümüz insanının yalana olana rağbeti görmezden gelinmese de kendi kendimize tuttuğumuz namluyu da görebilsek.