Yakışır…

2023'de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifakların adayları merak konusu olurken Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya platformlarındaki CHP logolu fotoğrafını değiştirmesi ve yeni fotoğrafta sadece Türk Bayrağının  görülmesi Twitter'da gündem oldu.  Fotoğrafı gören sosyal medya kullanıcıları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia ettiler.

Yakışır…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda bizler başından beri Cumhurbaşkanı adaylığının Kılıçdaroğlu’nun hakkı olduğunu ve önceliğin kendisi olduğunu söyledik. 

Bizim bu tezimiz, Abdulkadir Selvi’nin yaptığı gibi Ak Parti’nin işine gelecek ve Erdoğan’a avantaj sağlayacak  bir bakış değil. Bizim bu konuya bakışımız nimet-külfet dengesi ve millet ittifakının açık ara önde olduğu iddia edilen bir partinin genel başkanı olmasından kaynaklı bir bakış açısıdır.

Siz, bir ittifakı oluşturan bileşenlerin en büyük partisi olacaksınız, son yapılan yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi cumhur ittifakının kalelerini devireceksiniz ama size cumhurbaşkanlığı adaylığı çok görülecek…

Kılıçdaroğlu, belki de ilk defa bu kadar yakın olduğu iktidarı, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ya da farklı bir isme niye altın tepside sunsun ki? 

Neden yıllar sonra elde edilen başarıların gölgesi, motivasyonu ve özgüveninde Cumhurbaşkanı adayı olmak istemesin ki? 

Zaten cumhur ittifakı dışındaki tüm partiler, HDP başta olmak üzere, Kılıçdaroğlu’nu en çok eleştiren Muharrem İnce bile; “ikinci turda Erdoğan’ın karşısındaki aday kim olursa onu destekleyeceğiz” gibi bir açık çek vermişken, neden bu nimet tepilsin ya da dağdakinin gelip bağdakini kovmasına müsaade edilsin.. 

Biz, hazır Akşener, “ben başbakanlığa adayım” açıklaması sonrasında cumhurbaşkanı adaylığı hakkının Kılıçdaroğlu’nun olduğuna inanıyoruz.  Ne yani adam, aday olmayıp  Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olsun? Ya da  görev almayıp, Genel Başkan olarak siyasi hayatına devam mı etsin? Hayır hayır… 

Aday olma hakkı en çok Kılıçdaroğlu’nundur.