'Ya Zafer Ya Şehadet'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde şeref konuğu olarak milletvekillerine seslenen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yakın zamanda Gazze'ye gideceğini belirtti.

'Ya Zafer Ya Şehadet'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Önümüzde başka bir çözüm kalmadı" diyen Abbas, "Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze'ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli hayatımız da olsa benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir. Bizler İslam'ın hükmünü uyguluyoruz: Ya zafer ya şehadet...”

Mahmud Abbas konuşmasının devamında dünyaya ve özellikle Birleşmiş milletlere seslendi ve 40 bini bulan ölü sayısıyla bunun bir soykırıma dönüştüğünü dile getirdi.

Mahmud Abbas’ın meclisteki konuşması Ak Parti ve MHP sıralarında ayakta alkışlanırken, muhalefet izlemekle yetindi. CHP lideri Özgür Özel oturuma katılmazken Fatih Erbakan’ın da mecliste olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Daha önce Mahmud Abbas neden Türkiye davet edilmediği konusunda iktidara eleştiri getiren Erbakan’ın Abbas’ı dinlemeye gelmemesinin sebebini önümüzdeki  saatlerde açıklamasını bekliyoruz.

Mahmud Abbas’ın Türkiye ziyareti ve TBMM’de konuşması umarız diğer İslam ülkelerine de örnek olur. Filistinlilerin  onurlu ve haklı mücadelelerinde onların yanında olmak ve bunu en yüksek dille dünyaya haykırmak, Türk insanının mazlum milletlere olan bir duyarlılığı  ve Osmanlı topraklarına bir vefasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı çevreler tarafından Gazze’ye yeterli desteği vermemekle suçlansa da gerçek şu ki Erdoğan, bilinen ya da bilmememiz gereken alan ve mecralarda ciddi anlamda destek veriyor.

Yine Erdoğan, Gazze konusunda başta ABD olmak üzere tüm İsrail yanlıları ya da bu katliama sessiz  kalan milletlere  yönelik cümleleriyle de takdir topluyor.

Keşke Türkiye’nin gösterdiği bu duyarlılığın yarısı İslam ülkeleri de gösterebilse.