YILMAZ: 'TOPLU YEMEKLERDE İNSAN SAĞLIĞINA ÖNEM VERİLMELİ'
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan toplu yemek organizasyonlarında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Saray Yemek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkerim Yılmaz
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan toplu yemek organizasyonlarında hijyen kurdigerarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Saray Yemek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkerim Yılmaz, toplu yemek yapımında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Bu tür organizasyonlarda katılan kişi sayısının fazla olması sebebiyle riskin daha büyük olduğunun altını çizen Yılmaz, “10 yıldır sektörde hizmet vermekteyiz. Elazığ’da birçok firmanın yemeklerini şirketimizde hazırlıyoruz. Yaptığımız iş hem riskli ve hem de önemli. Biz işimizin öneminin bilincinde olacak şekilde çalışıyoruz. Toplu yemek yapımında dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta var. Örneğin toplu yemek yapan firmaların TSE, ISO 22000, ISO 9001, Helal Gıda Sertifikası, K2 Yetki Belgesi, Marka Tescil Belgesi ve Gıda Üretim Belgelerine sahip olması gerekmektedir. Biz şirket olarak bu belgelerin tamamına sahibiz. Çalışkan ve disiplinli personelimizle günlük 2500 kişilik yemek yapmaktayız. Şirketimizde haftanın belirli günlerinde İş Güvenliği Uzmanlarımız tarafından Hijyen Eğitimi veriliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından şirketimiz sürekli denetlenmektedir. Tüm kurdigerara uygun bir şekilde çalışıyor, hizmetlerimizi de buna göre yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“İNSAN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR”
Toplu yemek yapımının dışında şirket bünyesinde restaurantta da vatandaşlara hizmet verdiklerinin altını çizen Yılmaz, “İnsan sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Bu doğrultuda hem bireysel müşterilerimize hizmet verirken hem de toplu yemeklerde insan sağlığına önem veriyor, dikkat ediyoruz. Elazığ’ımızda toplu yemek kültürü oldukça yaygın. Bu nedenle denetimlerin de sıklıkla yapılması gerekiyor. Bunu söylemekteki amacımız herhangi bir kurumu şikayet etmek değil. İnsan sağlığı gibi önemli bir konudan bahsediyorsak denetimlerin de bu minvalde aynı hassasiyetle yapılması gerekiyor. Yine yemek yapımında kullanılan malzemelerin kesinlikle faturalı olması ve bunun da ilgili kurumlar tarafından denetlenmesi gerekmektedir. Alınan malzemelerin analiz raporlarının olması da ayrıca bir güven teşkil etmektedir” dedi.