Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Erkaya Yırık'tan Turizm Atağı
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Erkaya Yırık'tan Turizm Atağı

Yayın hayatına başlayan Hakimiyet TV'NİN ilk konuğu olan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yazarımız Ömer Enes Yılar'ın sorularını cevaplandırdı.

Yeni normalleşme dönemiyle birlikte turizm faaliyetlerinin artacağını, Elazığ’ın buna hazır olup olmadığına yönelik soruyu cevaplandıran Vali Yırık, şehrin dört bir yanında bulunan turizm potansiyelinin harekete geçirildiğini ve bu sezonda ciddi misafir beklediklerini ifade etti.

İlimizin turizm değerlerini öne çıkarmak amacıyla Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından finanse edilen projeler olduğuna dikkat çeken Vali Yırık şunları söyledi:
“Öncelikle Elazığ Kent Müzesi projemiz var. İnşallah bu projeyi yılsonuna kadar gerçekleştireceğiz. Sivrice Hazar Gölü Su Sporları ve Adrenalin Merkezi projemize de FKA tarafından destek veriliyor. Bu projeye verilen destek miktarı ile eğlence çeşitliliğini artırmak adına Ankara’da bakanlık nezdinde de taleplerimiz devam ediyor. Bunu gerçekleştirdiğimizde Hazar Gölü, vatandaşlarımızın turistik amaçlı ziyaretlerine daha fazlasıyla hazır olacak.”

PALU İLGİ GÖRÜYOR
 Palu’nun da turizm destinasyon alanlarından önemli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Vali Yırık; “Palu Kalesi, Kara Cimşit Bey Külliyesi, Tarihi Taş Köprü ve Ulu Cami’yi de sayarsak neticede bu alanların da bir turizm destinasyon alanı olması açısından önemli görüyoruz.  Fırat kalkınma Ajansı ile  ‘Fırat’ın Saklı Kenti: Palu’ ismiyle bir proje hazırladık. Bu projeyle ilgili uygulama devam ediyor.” Dedi 

HARPUT’A KÜLTÜR MERKEZİ 
Harput ile ilgili de çalışmaları olduğunu ifade eden Vali Yırık,  Harput’ta geleceğe dönük büyük bir kültür ve kongre merkezi düşündüklerini ve her geçen gün turizm anlamında ilimizi geliştirecek çalışmaları oldukları belirtti.

KANYONLARA YATIRIM
Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları ile alakalı da çalışmaları olduklarını ifade eden Vali Yırık şunları söyledi:
“Bu kanyonların yollarının iyileştirilmesi, bu alanların turizm destinasyon alanı haline getirilmesi için de çalışıyoruz. Özellikle kış turizmi için Hazar Baba Kayak Tesislerini daha da iyileştirerek oradaki hizmetin daha da tatmin edici hale getirmek için çalışıyoruz, burasıyla ilgili de projelerimiz var. Hazar Baba Kayak Tesislerini de önümüzdeki sezonda gerek Elazığ’dan gerek çevre illerden gelecek misafirlerimizin daha çok keyif alması için gerekli çalışmaları yapacağız.”

SOSYAL KONUTLAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Elazığ’da sosyal konutlarla alakalı eksiklikler olduğunu ancak bakanlıkla yapılan görüşmelerde bu konuyla ilgili çalışmalar yapılacağının sözünün alındığını belirten Vali Erkaya Yırık: “Sosyal konutlarla alakalı eksiklikler vardı ve bakanlığımla yaptığımız görüşmeler neticesinde son yaptığımız ziyarette bunlar da gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sosyal konutlarla alakalı çalışma yapılacağını belirtti. Vatandaşlarımız bu konuda da müsterih olsun bunun da çalışması yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacak” dedi. 

“VATANDAŞLA EMPATİ YAPIN”
Elazığ’da deprem sonrası süreçte vatandaşın bilgiye ulaşması konusunda bazı eleştiriler olduğu şeklindeki soruyu yanıtlayan Vali Yırık, kurum amirlerine vatandaşla empati kurun talimatı verdiğini belirterek şunları kaydetti: “Kurumuz amirlerimize konularıyla alakalı mevcut bilgi geliştiğinde, çalışmalar netleştiğinde vatandaşlarımıza bilgi verilmesi noktasında talimat verdim. Vatandaşlarımız bazen bilinen bir konuya ulaşamıyor bununla ilgi sıkıntılar yaşanıyor olabilir ancak kurumlarımızın telefonları açık, her daim ulaşabilirler. Bununla birlikte kurumlarımızın web sayfalarından da bilgi alınabilir. Arkadaşlarımız mevcut bilgiler oldukça paylaşıyorlar. Son zamanda TOKİ ile alakalı teslim tarihlerini de paylaştılar diye biliyorum. Vatandaşlarımızın merak etmesi, istemesi doğaldır. Kolay değil bir yılı aşkın bir süredir bekliyorlar. Deprem felaketinin neticelerini yaşıyorlar. Kurum amirlerimizden empati yapmalarını vatandaşların yerine kendilerini koyarak bu şekilde insanlarımızın taleplerini, isteklerini cevaplamalarını defaten söyledim, söylüyorum. En kısa sürede 24 Ocak depremiyle alakalı olumsuz neticeleri ortadan kaldırırız ve vatandaşlarımızın mutluluğuna şahit oluruz.”

“AŞILAMAYLA BİRLİKTE VAKA SAYILARIMIZ DAHA DA DÜŞECEK” 
Elazığ’da tam kapanma süreci sonrası vaka sayılarında düşüş olduğunu belirten Vali Yırık, bu konuda rehavete kapılmamak gerektiği uyarısında bulunarak; “Kontrollü normalleşme sürecinden ve tam kapanmadan önce biraz rakamlarımız yükselmişti ama daha sonra kontrollü normalleşmeyle birlikte tam kapanma sonrasında rakamlar düştü. Ama rakamların düşmesinden hareketle virüs musibeti  ortadan kalktı diyemiyoruz. Tedbirleri; maske, mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmeden uygulamakta fayda görüyorum. İnşallah bu sayılarımız daha da düşecektir. Şu anda geldiğimiz noktada önemli ölçüde rakamlar düştü ama aşılamanın çoğalmasıyla birlikte yani vatandaşlarımızın aşıyla ilgili tereddütlerinin ortadan kalkmasıyla vaka sayılarımızın daha da düşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

HAKİMİYET’İ KUTLUYORUM
Elazığ’da basının son derece güçlü olduğunu ve yerel basını takip ettiğini belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, dijital yayıncılık hamlesi başlatan gazetemizi kutlayarak açıklamasında son olarak şunları söyledi: “Basınımız Elazığ’da oldukça güçlü ve habercilik noktasında son derece başarılılar. Vatandaşlarımıza da olan tüm hadiseleri, olayları ve Gakgoları ilgilendiren tüm meseleleri vatandaşlarımıza bilgi olarak ulaştırıyorlar ve bizlerin bulunduğu her yerde Elazığ basını bulunuyor. 

Hakimiyet TV'yi de yapmış olduğu bu dijital yayıncılık nedeniyle kutluyor ve muvaffakiyetler diliyorum. Bana ilk programda vatandaşlarımıza bilgi verme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.”
 

Yeni Videolar