Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
2 Milyar 200 Milyon Hibe, 3 Bin İstihdam
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2 Milyar 200 Milyon Hibe, 3 Bin İstihdam

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz bir basın toplantısı düzenleyerek TKDK'nın 2023 yılında vermiş olduğu hibe destekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 2013- 2023 yılları arasında 578 projeye  toplamda 2 milyar 200 milyon Türk Lirası destek verdiklerini, ayrıca 3 bin  kişilik doğrudan istihdama katkı sağladıklarını ve son olarak ise  TKDK’nın faaliyette olduğu 42 il arasında 3. sırada yer aldıklarını ifade etti.

TKDK İl Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Ak Parti  Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığ Ticaret Borsası Başkan Vekili Hasan Şekerdağ ve basın mensupları katıldı.

2023 YILINDA 102 PROJE

2023 yılından itibaren başta tarım ve hayvancılık olmak üzere 16 sektörde % 50 ile %70 arasında hibe  desteğiyle 80’i yenilenebilir enerji tesisi olmak üzere  102 proje hayata geçirildiğini ifade eden TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz; “Bu projelere yaklaşık 131 milyon lira hibe desteği verdik.  TKDK’nın faaliyette olduğu 42 il arasında 3. sırada yer aldık.   2013-2023 yılları arasında toplam 578 proje destek verdik. Bugünkü hesaplara göre güncellendiğimizde 2 milyar 200 milyon hibe desteği ve ilimize toplamda 4 milyar 200 milyon TL’lik yatırım kazandırmış olduk.”  dedi.

578 PROJEYE HİBE, 3 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

 Bu projelerle birlikte ilimizde 3 bin kişilik doğrudan istihdama katkı sunduklarını ifade eden TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, projelerin  makine teçhizat desteğini ilimizde faaliyet gösteren firmaların,  inşaatını da yine ilimizdeki müteahhitlik firmalarının  gerçekleştirdiğini belirtti.

 

 

SADECE TARIMDA DEĞİL ENERJİDE DE ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ

TKDK olarak direkt ve bazı sektörlerde dolaylı olarak ilimiz ticaretine ve istihdamına katkıları olduklarını ifade eden TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, “İlimizde sadece tarım ve hayvancılık alanlarında  değil özellikle son yıllarda artan enerji maliyetlerinden dolayı çok ciddi manada yenilenebilir enerji maliyetlerine talep oldu. OSB başkanımızın katkılarıyla iş dünyasına bu destekleri kazandırmış olduk. Son 2 yıl içinde Elazığ OSB 43 firmamıza çatı üzeri GES kurulumu desteklemiş olduk.  Destek verdiğimiz 578 projenin sektörlere dağılımı ise 69 süt çiftliği, 55 besi çiftliği, 175 kanatlı et üretim tesisi, 9 süt işleme tesisi, 2 süt toplama merkezi, 11 kırmızı et işleme tesisi, 1 su ürünleri işleme tesisi, 6 meyve-sebze soğuk hava deposu, 1 yerel eylem grubu, 7 bitkisel üretim projesi, 27 arıcılık projesi, 22 zanaatkarlık ve katma değerli ürün tesisi, 21 kırsal turizm tesisi, 30 alabalık yetiştiriciliği tesisi, 142 yenilebilir enerji tesisine 2013 yılından bugüne destek verdik” diye kaydetti.

BÜTÜN İLÇELERİMİZDE TKDK DESTEKLİ TESİSLERİMİZ VAR

3-4 yıl önce planlamalarını TKDK bayrağının her ilçede dalgalanması  yönünde yaptıklarını dile getiren Yılmaz “  Çok şükür bu hedefimizi tutturduk.  Bazı ilçelerimizde fazla yatırımlar var bazılarında ise daha az oldu.  Merkez ilçemizden sonra en fazla bu yatırımlardan yararlanan ilçelerimiz Karakoçan, Kovancılar, ve Keban oldu. Ağın, Alacakaya, Arıcak ve Baskil gibi ilçelerimizde yapılan yatırımlara daha fazla önem vermeye gayret ettik. Bu ilçelerimizde tanıtım faaliyetlerimizi artırmaya gayret ediyoruz. Son dönemde Arıcak’ta 22 odalı bir otele destek verdik. İlçede çok büyük bir konaklama ihtiyacı vardı. İlçelerin ihtiyaçlarına göre tanıtım şeklini değiştirmeye çalışıyoruz. Kişi odaklı yatırımcılar bulmaya gayret ediyoruz. 2024- 2025 yılı hedeflerimizi şekillendirmeye başladık. Her ödediğimiz rakamların bir üstüne çıkmayı yine hedefliyoruz. Bu süreçte mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan mesai arkadaşlarıma, ilimiz milletvekillerine, il başkanımıza, kamu kurum kuruluşlarına prosedür anlamında önümüzü açmak için her türlü desteği verdikleri için teşekkür ederim.  Bu paralar Avrupa Birliği’nin parası ilimizde değerlensin istiyoruz. Elazığ halkı bu desteklerden daha fazla yararlansın” ifadelerini kullandı.

TKDK, ELAZIĞ’IN KATMA DEĞERİNİ YÜKSELTECEK PROJELERE ÖNCELİK VERİYOR

OSB Başkanı Suat Öztürk ise  “ Sertaç bey ve ekibi projelere hassasiyetle bakıyorlar. Müracaatları çok iyi değerlendiriyorlar ve Elazığ’ın katma değerini yükseltecek projelere öncelik veriyorlar. Özellikle OSB’den gelen projelere öncelik veriyorlar. Bizimle beraber istişare ederek hangi projeler daha fazla katma değer sağlar değerlendiriyoruz. OSB’ye vermiş oldukları destekten dolayı Sertaç Bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

 

TKDK İLİMİZDE GÜZEL İŞLER YAPIYOR

Siyasiler olarak yapılan girişimlerin önünü açmak için yardımcı olmaları gerektiğini kaydeden Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım  “Özelliklede memur zihniyetinden çıkmış daha aktif rol alan müdür ve yetkililerin bu alanlarda özverili çalışmalarını sağlamaktır ve bunun güzel örneğini müdürümün şahsında bu kurumda görüyoruz. Biz kendisini yakinen takip ediyoruz. Hemen hemen her toplantısına da bugüne kadarda iştirak etmeye çalıştık. Güzel işler yaptığını görüyoruz. Burada en önemli olan konu yatırım denen şeyin kafalarda çok büyük bir olgu olarak nasıl böyle bir yatırım yapacağız gibi şeyleri bu alanlarda özellikle tarım ve kalkınma alanında daha orta ölçekli veya daha küçük ölçekli işletmelere cesaret veren bir açılım olduğunu ben özellikle bunun altını çiziyorum. Siz Tarımsal kredilerden faydalanmak istediğinizde öyle çok büyük işlere gerek yok. Biraz teşebbüs ruhunun olması, farklı bir alanda mesleğinizde olabilir. Eğer engel bir pozisyon yok ise çok rahatlıkla bu alanlarda ki yatırımları yapıp buradan faydalanabilirsiniz. Bu beraberinde bir cesareti ve girişimciliği de geliştiriyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE 13 YILDA ORTALAMA 3.SIRADAYIZ

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise yaptığı değerlendirmede,“ Ben başta Sertaç Bey olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü 2013 yılından bu yana Elazığ hep önlerde zirvede oldu. Türkiye’de 13 yılda ortalama 3.Sıradayız. Bu yılda 130 Milyonluk destek ile Elazığ Türkiye’de 3.Sıra’da yer aldı. Bu anlamda ben emek veren bütün arkadaşlarımıza başta başkanımıza ve ekibimize çok teşekkür ediyorum. Tabi TKDK 16 sektörde destek veriyor ve 42 ilde bu destekler devam ediyor. Ancak aldığımız bilgilere göre bundan sonraki süreçte 81 ilde bu destekler verilmeye başlayacak. Bazı illerimizde bu pastadan aldıkları pay biraz azalacak ama bundan sonraki süreçte yatırımcılarımızın, üreticilerimizin çağrılara daha çok hassasiyetle yaklaşarak ciddi anlamda projeler üretmelerini arzuluyoruz. Tabi bütçenin artırılması konusunda da mutlaka hükümetimiz bir çalışma yapacaktır. 81 ildeki kardeşlerimiz bu projelerden kendi illeri ile ilgili destekler konusunda avantajlı olmaya çalışacaklar. “dedi.

Yeni Videolar