Veysel Demirci: İşçi Kardeşlerimizin Yanında Olacağım

Elazığlı İş İnsanı Veysel Demirci, Yıldırım Holding'in sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın işçilere ve Elazığ'a karşı yaptığı hadsiz açıklamaları kınadığını söyledi.

Veysel Demirci: İşçi Kardeşlerimizin Yanında Olacağım

Alacakaya’da haklarını alamadıkları için greve giden ve bu sürecin sonunda Holding Sahibi Ali Rıza Yıldırım tarafından hakaret ve tehditlere maruz kalan işçilerle ilgili İş İnsanı Veysel Demirci’den de bir destek açıklaması geldi.

Yıldırım’ın tavır ve söylemlerini kınadığını belirten Demirci, işçilerin de yanında olacağını söyledi.

Demirci: “Bugün sosyal medyada ETİ Holding’in sahibi Ali Rıza yıldırım Beyefendi’nin açıklamasına denk geldim. Maalesef baştan sona üzülerek izledim. Orada işçi kardeşlerimiz masumane bir eylem içerisinde haklarının hukuklarının iyileştirilmesini beklerlerken maalesef orada sert tavırlarla “burayı kapatırım, sizi kapıya koyarım, kes lan” şeklindeki tavırları kendisine yakıştıramadım. Hiç hoş değil.

Buradan Ali Rıza Bey’e seslenmek istiyorum. Ali Rıza Bey, Allah Rahmet eylesin kardeşinizi genç yaşta yitirdiniz. Kefenin cebi yok. Oradaki insanların taleplerini lütfen dinleyin. Haklı veya haksızı sorgulamıyorum. Siz bir iş verensiniz. Takdir yetkisi de sizin. Ama o topraklarda oradaki insanların sırtından milyonlarca dolar kazandınız. Onlar sizin çalışanlarınız, onlar sizin kardeşleriniz, onlar sizin aileniz. O insanlara tavrınız hiç hoş olmadı.

Ben bir kez daha buradaki dostlara, hemşehrilerime sesleniyorum: bundan sonra bu işin takipçisi olacağım. Oradaki kardeşlerimizin yanında olacağım. Bu konuyu lütfen farklı boyutlara taşımayın. Unutmayın; hepimiz birer iş vereniz, hepimiz istihdam sağlıyoruz. Ama yapılan hareketler size yakışmadı. Buradan sizi kınadığımı belirtmek istiyorum.

Kardeşlerime de sesleniyorum: hiçbir şekilde hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Hakkınız olanı sonuna kadar isteyin. Çünkü o topraklarda milyarlarca dolar para kazanıp böyle bir tavır sergilenmesi asla kabul edilemez.” şeklinde konuştu.