Vergisini sildiklerinizi de açıklayacak mısınız?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmaya devam ettiklerini, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek, 'Açıklayacağımız 'vergi yüzsüzü' listelerinde isminin yer almasını istemeyen mükellefler için eylül sonuna kadar zaman tanıyoruz' dedi.

Vergisini sildiklerinizi de açıklayacak mısınız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanın açıklamasının özeti şu ki devlete 5 milyon TL ve üzerin borcu olan ve Eylül sonuna kadar ödemeyen firma ve iş insanlarını açıklayacaklarmış.

Şimşek, bulmuş zar zor ayakta duran, pandemi ve depremlere rağmen istihdam gerçekleştirip üretim yapan ancak bunları yaparken zorlandığı için vergisini ödeyemeyen iş insanlarını, parmak sallayıp “ifşa ederim ha!” tehditlerini savuruyor.

Sayın bakan sizin vergisini ödemedi diye ifşa etmekle tehdit etiğiniz kesimler zaten bitip tükenmiş. Zaten zorlukla ayakta duran ve hatta hemen her gün haberlerde gördüğümüz köklü firmaların bile iflasını açıkladığı bir dönemde yaşıyoruz. Bundan dolayı vergilerini ödeyemiyorlar.

Siz orta seviye sanayiciden önce enflasyon düzletmesi adı altında haksız bir vergi alacaksınız, ardından da vergi borcunu ödemeyen iş insanlarını kamuoyuna ifşa etmekle tehdit edeceğinize geçmişten bugüne vergi borçlarını defaten sildiğiniz o meşhur şirketleri de açıklasanıza…

Kamuoyunun bunları da bilmeye hakkı yok mu Sayın Bakan?

 Sahi geçtiğimiz aylarda “Kıskanacaklarına k*çlarını kaldırıp çalışsınlar” diyen Cengiz Holding Başkanı Mehmet Cengiz’in kuracağı iki ayrı güneş enerji santralı (GES) projesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından ‘kamu yararı’ denilerek Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Kocahacılı ve Şıhahmetli mahallelerinde bulunan bazı taşınmazlar acele kamulaştırıldığını da ifşa edecek misiniz?

Vatandaşlardan kaşıkla topladıklarınızı holdinglere nasıl aktardığınızı da kamuoyuna açıklayacak mısınız?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yöntemle ülke ekonomisini kurtaracaksa yandı gülüm keten helva.

Mehmet Şimşek’e âcizane tavsiyemiz şudur ki, bütçeye para girmesi için uğraştığı kadar bütçeden çıkan paralar konusunda da hassas ve ilkeli ol. Paranın neye ve kime gittiğine hakim olsa ve varsa burada bir yanlışlık onu düzeltse belki bir şeyler olacak ama öyle bir irade gösteremiyor ya da göstermesine izin verilmiyor.

Bunu yapmadığı sürece vatandaşlardan vergi olarak toplanan paralarla ülke de ekonomi de kurtulmaz. Zaten milletin hali hiç hal değil. Bu hal, muhal bir hale dönüşürse de kimse bunun altında farklı bir şey aramasın.