VERGİ MEMURLARININ SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR
Aydoğdu, yaptığı açıklamada, 'Maliye Bakanlığı 2005 yılında yeni bir yapılanmaya gitmiştir
Aydoğdu, yaptığı açıklamada, ’Maliye Bakanlığı 2005 yılında yeni bir yapılanmaya gitmiştir. Fakat bu yeni yapılanma bırakın yenilikler getirmeyi eskiye nazaran bir gerilemeye sebep olmuştur. Gelir İdaresi Başkanlığı Maliye Bakanlığı’ndan ayrıldıktan sonra yapılan yasa ve yönetmeliklerdeki değişiklikler kurumun yapısında telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açmış ve personelin motivasyonunu ciddi anlamda zedelemiştir. ’dedi.
YENİDEN DEĞERLENDİRME ORANI %10,1 OLARAK BELİRLENDİ
Aydoğdu; ’Bilindiği üzere 2015 yılında yeniden değerlendirme oranı %10.1’e yükseltilmiştir. Malum Konfederasyon ile yapılan toplu sözleşmeye göre memurlarımız 2015 yılında %3+3 zam alacaklardır. 2014 yılında yaklaşık 2 milyon 100 bin memur %15 vergi diliminden, 2015 yılında %20’ye çıkacaktır. Sözleşmeli çalışanlar ise %20’den, %25 yüksek vergi dilimine girecektir. Memurlarımız 2015 yılında da vergiye çarpılacaklardır. Aldıkları %3’lük artışlar ellerinden gidecektir. Kısacası memur, yoksulluk sınırında maaş alacak, fakat zenginlerden fazla vergi ödeyecektir. Bu adaletsizlik derhal düzeltilmelidir. ’diye konuştu.
MALİYE BAKANLIĞI VE GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞANLARI SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYOR
Aydoğdu;’’Bilgi birikimi ve her türlü donanıma sahip olan Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanları bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşa hizmetin en iyisini vermeye çalışmaktadır.Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda personel yetersizliği dolayısı ile her bir çalışan iki kişilik iş yapmak zorundadır. Kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için çalışanların çalışma koşulları oldukça ağır hale gelmiştir. Mesai kavramı unutulmuş, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan çalışanların, kişisel ve ailevi sorunları gittikçe artmıştır.’’dedi.
VERGİ MEMURLARININ SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR
Aydoğdu; ’Vergi politikaları oluşturulurken, vergi çalışanlarının öneri ve teklifleri alınmamaktadır. Maliye'de örgütlü Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları yok sayılmaktadır. Maliye çalışanları af uygulamalarının başlatıldığı süreçte, adeta köle muamelesine tabi tutularak, mesai mefhumu tanınmadan çalıştırılmaktadır. Kurum çalışanlarının ağır iş temposuna, vergi aflarıyla gelen yeni bir iş yükü binmekte, personel mükelleflerle karşı karşıya gelmektedir. Vergi Haftası kapsamında bir dizi etkinlik ve yarışma düzenlenmekte, fakat bu etkinliklerde Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarına değinilmemektedir. Gece-gündüz, hafta sonu demeden bayram tatillerinde dahi çalışarak Devlet hazinesini parayla doldurma görevini yürüten fedakâr vergi memurlarının sorunları çözülmeden kutlamaların kabul edilmesi mümkün değildir. ’diye konuştu.