'Vergi kaçırmayan mı var?'

Önce Dilan Polat, sonra Engin Polat... 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanan çift tahliye edilmişti.

'Vergi kaçırmayan mı var?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engin Polat'ın babası "Vergisel bir şey olmuştur. Yok diyemem" derken kara para aklama, örgüt kurma gibi suçları reddetmişti.

İktidar yanlısı olmakla birlikte Ak Partiye yarardan çok zarar veren Gazeteci Cem Küçük ise vergi kaçıranları savunduğu çıkışıyla dikkat çekti.

 "Türkiye’de vergi vermemek toplum nezdinde ağır suç kabul edilmez" diyen Küçük şu soruyla tartışma yarattı: "Ama Türkiye’de vergi kaçırmayan var mıdır acaba?"

Ne güzel konuşmuş değil mi? Tam da 23 yıllık Ak Parti devri iktidarının zenginleştirdiği insanların sözcüsü ve avukatı gibi.

Küçük’e göre tabi ki vergi kaçıracaksın, tabi ki adrese teslim ihaleleri yandaşına vereceksin, bırakın onlardan vergi almayı, biriken vergilerini sileceksin ve hatta onları bu ülkenin gelişme ve kalkınmasının kahramanları ilan edeceksin.

Dedik ya Cem Küçük, hükümete yaranmayı aşmış, hangi amaç ve ne karşılığında bilinmez ama (bunu Ümit Özdağ’a sormak lazım) yargı tahliye etse ve berat ihtimali yüksek olsa da kara para aklamada kamuoyun vicdanında mahkûm olmuş Dilan çiftini bile savunacak bir savrulma yaşıyor.

Bu savrulma Cem Küçük’ün bazı beklentiler karşılığında şahsi savrulması mı yoksa Ak Parti iktidarlarının değerlerimizi yozlaştırıp tüketmesinin yansıması olan bir  savrulmadır mıdır bilmiyoruz ama bu gidişle savrulan birileri daha olacak gibi.