Verdiği Sözü Tutan Siyasetçi

24 Ocak 2020 depremi sonrası ilimizi ziyaret eden CHP heyeti için 'keşke bir okul yapsalardı' değerlendirmesini yapan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut'a 'gerçekten doğru söylüyor biz bunu düşünememiştik' diyerek harekete geçen ve İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin Elazığ'a birer okul yapmaları konusunda girişimlerde bulunan CHP Milletvekili Gürsel Erol, bu yönüyle muhalefet milletvekili olmasına rağmen şehrine üç okul kazandırmış hem de halkımızın takdirini kazanmıştı.

Verdiği Sözü Tutan Siyasetçi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri okulları yapıp tamamlama aşamasına getirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının 31 Mart seçimlerinde değişmesi üzerine ihaleyi alan yüklenici firmaya ödeme yapılmamasından dolayı inşaat yarım kalmıştı.

Bu konunun takipçisi olduğunu ifade eden ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ’a yapılacak olan “Atatürk Anadolu Lisesi’nin yapımının, İzbeton A.Ş. tarafından tekrar ihaleye çıktığını ve lisenin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Sırf İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından vaat edilen okuldaki aksamalar sebebiyle yapılan ve açılma aşamasına gelen devasa iki okulu görmezden gelip eleştiri kolaycılığına kalkan çevreleri utandıracak bu gelişme de gösterdi ki CHP Milletvekili Gürsel Erol kolay kolay söz vermez, verdiyse de tutar…

Biz Hakimiyet olarak bu konuyu başından beri takip ediyor ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sürsürü Mahallesine neredeyse bir üniversite kadar üniteleri ve birimleri olan, en son kararla tefrişatını da üstlendiği  Gazi Meslek lisesini yapmasına aracı olduğu için teşekkür etmiştik. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yaptığı Yıldızbağları Ortaokulu ile İzmir Büyükşehir’in başlayıp tamamlayacağı Atatürk Lisesi’nin şehre ve eğitime katkılarını yakından bilenler olarak bu hizmetleri de takdir etmiştik.

Ve bu konuyu işlediğimiz her yazımızı da “keşke Ak Partili bir Büyükşehir Belediyesi de bu şehre bir anaokulu yapabilseydi” diye sonlandırmıştık.

Sanırım bu yazıya son cümle yazmaya gerek kalmadı.