Vekillerin sosyal medya düellosu

Hafta sonu özelikle pazar gününü milletvekillerimiz karşılıklı polemikleriyle geçirdik.

Vekillerin sosyal medya düellosu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her şey CHP milletvekili Gürsel Erol’un kanal 23’ye yayınlanan ayrıntı programında konuk olup Arif Çakmak’ın sorularını cevaplamasıyla başlamıştı.

Programda Ak Partili milletvekillerinin çalışmaları gündeme gelmiş ve Gürsel Erol, Ak Partili milletvekillerinin kamu kurumlarının yapmak zorunda olduğu rutin işlerini dahi müjde havasında paylaşmalarının doğru olmadığını ve durumun siyasete ve vekillere güveni zedelediğini dile getirmişti.

Bu açıklamaların ardından Ak Parti milletvekillerinin köy yollarının bakım onarım haberleri ve diğer rutin çalışmalarını paylaşmaları üzerine CHP Milletvekili sosyal medyadan şu açıklamayı yapmıştı;

“Kamu kurumlarının rutin ve normal çalışmasını kendisine ve siyasete malzeme yapan Sayın Milletvekillerimiz, yakın zamanda herhalde “Müjde Kamu çalışmalarımızın maaşları ödendi hayırlı olsun" diye de açıklama yapacaksınız. Sayın Vekiller! Paylaşımlarınızı kamu kurumlarının sıradan ve günlük rutin işleriyle ilgili değil, Pertek Köprüsünün yapımından, Ovaların sulanmasından, tarım ve hayvancılığın kalkınmasından, kentin turizm yatırımlarından, ilimizdeki işsizliğin giderilmesinden ve enkaza dönen mahallelerimizin sorunlarının çözümünden haber verin şehrimin güzel insanlarına…” ifadelerine yer verdi.

Bu paylaşımın ardından Ak Partili milletvekilleri de Erol’a cevap niteliğinde açıklamalar yaptılar.

Hatta Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı hızını alamayarak ikinci ve daha uzun bir paylaşım yaptı.

Bunların hemen hepsini sosyal medya hesapları ile haber sitelerinden hepimiz okuduğumuz için yeniden buraya alıp zamanınızı çalmak istemiyoruz.  Milletvekilleri arasında yaşanan bu söz düellosu devam eder mi, CHP Milletvekili Gürsel Erol’dan karşı bir açıklama gelir mi bilmiyoruz ama bu olayla ilgili bir gazeteci duyarlılığı ve gözlemciliği yanında hemen her gün yüzlerce hemşerimizle her konuda görüşen bir Elazığlı olarak birkaç kelam da biz etmek isteriz.

Milletvekilliği makamı; şehrin ufkunu, yönünü ve önünü açan, bu konuda hem bakanlıklara hem de kamu kurumlarına büyük hedefler gösteren bir vizyonu temsil eden ulvi bir makam ve görevdir.

Milletvekilleri bir şehrin seçtiği ve beş yıllığına şehri tüm sorunlarıyla birlikte emanet edip bunları çözmeye vekil tayin ettiği seçkin ve özel insanlardır. Milletvekilleri şehrin çözüm bekleyen sorunlarının çözülmesi için sorunu başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bakanlara taşıyacak ve bunların takipçisi olacak, bunun için güçlü bir irade zaman zaman da projeleri aksatan bakan ve bürokrata tepki koymasını bilecek medeni cesareti olan kişilerdir.

Bu konuda milletvekillerimiz neredeler, nasıl bir yerde duruyorlar az çok takip edip izliyoruz. Zaman zaman tüm milletvekilleri, bazen Cumhur ittifakı milletvekilleri, çoğu zaman da Ak Parti milletvekilleri olarak toplu bir şekilde bakan ziyaretleri yapıyor ve hizmetlerin gelmesinde etkili oluyorlar.

Özellikle sağlıkla ilgili ilimize yeni yatırım ASM, hastane, hekim ve sağlık personeli atanması konusu ile DSİ’nin uhdesinde olan sulama projelerinde milletvekili Prof.Dr. Erol Keleş’in ağrılığını ve başarısını görüyoruz. Yine Keleş’in ilimiz turizminin gelişmesi adına Etnografya müzesinin Harput yolu üzerindeki tarihi askeri idadi binasına taşınması konusundaki gayretlerini de takip ediyoruz.

Diğer vekillerin de bu somut ve bizlerin belki göremediği hizmetleri olmuştur elbet. Bunları yok saymak insafsızlık ve izansızlık olur.

Ancak tüm bu hizmetlerin yanında kamu kurumlarının sıradan ve zaten yapmakla yükümlü oldukları hizmetleri, o kurumların basın ve tanıtım ofisi görevlerini üstlenip bir milletvekili tarafından paylaşılmasına şehirden bir itiraz var.

Bu itirazı sadece CHP Milletvekili dile getiriyor dersek yalan söyleriz. Zira iki günden beri kiminle konuşsak bunların yüzde 70’i Ak Partili olmak üzere hemen hepsi vekillerin bu tür paylaşımlarına gerek olmadığını hatta bunun kendi itibarlarını ve değerlerini düşürdüğünü ifade ediyorlar.

Özel İdarenin, DSİ’nin, Tarım İl Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarının faaliyetlerini vatandaşa duyurmak için basın ve halkla ilişkiler birimleri varken ve zaman zaman bu birimler zaten bu çalışmaları yayınlarken, “siz yayınlamadan bize gönderin, biz paylaşalım” türü bir rol çalmanın vekillere ne kadar faydası var merak ediyoruz. Bizce kendileri de tarafsız gördükleri ve değerlendirmelerine güvendikleri birkaç insana bu durumun ne getirip ne götürdüğünü bir sorsunlar.

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un yapılan hizmetleri görmezden gelme gibi bir bakış açısı olmadığı gibi hizmeti takdir edip teşekkür etme gibi bir siyasi anlayış ve nezaketi var. Bunu en son Maden işçilerinin hak arayışlarında etkin rol oynayan Ak Parti milletvekillerine teşekkür ederek de göstermişti.

Köy yollarının bakım onarımı elbette önemlidir ama bir milletvekilinin sosyal medya hesabından bunu paylaşması, kendisinin şehrin daha önemli ve elzem projelerinden muaf tutması ve o görevden kaçması gibi bir bilinçaltı duyguyu ortaya koyar. Böyle olmasa bile halk böyle görüyor.

Milletvekilleri keşke bağımsız bir araştırma şirketine kendi sosyal medya paylaşımlarının halktaki karşılığı nedir ve vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor diye bir anket yaptırabilse. Ama söz bizler Hakimiyet olarak bu konuda anket olmasa bile sokak röportajları yaparak yayınlayacağız. Bakalım vatandaş bu konuda ne diyecek?

Şahsen Elazığlılar olarak bizleri, falan ilin bir milletvekilinin vefat eden kayınvalidesinden daha çok şehrimizin başat sorunlarına yönelik açıklamalar daha çok heyecanlandırıyor.

Bir milletvekili ya da yetkilinin sosyal medya hesabındaki paylaşım şehrin genelini ve önemli bir sorunun müjdesini taşımıyorsa çok da anlamlı ve gerekli gelmiyor insanlarımıza.

Ancak nasıl bir şehir efsanesidir ve nasıl bir fayda umuluyor bilmiyoruz ama milletvekilleri ne kadar çok paylaşım yaparsa kendilerini o kadar çalışkan, üretken ve şehre faydalı vekil zannediyorlar.

Halkın ne düşündüğü ve ne zannettiğini merak eden de yok gibi görünüyor.