Vekillerimize Kefiliz

Eti kroma ait Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerin grevlerine destek vermek ve yalnız olmadıklarını göstermek adına son 10 günden beri bir çok siyasetçi, belediye başkanı ve STK başkanı işçileri ziyaret ederek destek verdiler.

Vekillerimize Kefiliz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu destekler esnasında Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık tarafından bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre firma yetkililerinden biri “milletvekillerine üç maaş veriyoruz çekip gidiyorlar” ifadesini kullanmış.

Gelmiş geçmiş tüm Elazığ milletvekillerini itham ve ilzam eden bu iddialar  sonrasında tüm milletvekillerimizden sert açıklamalar gelirken, MHP milletvekili Semih Işıkver, “müddei iddiasını ispatlamak mecburiyetindedir” diyerek firma yetkililerinin konuya açıklık getirmesi gerektiğini ifade etti.

Öteden beri bilir ve duyarız ki Yıldırım Holding’in patronları değil milletvekillerine üç maaş vermek onların telefonlarına bile çıkmazlar.

Milletvekilleri, mutlaka görüşmek zorunda kaldıkları bir konu ile ilgili direkt görüşemedikleri için araya aracılar koyduklarını da zaman zaman itiraf ettiklerine şahitlik ettiğimiz anlar olmuştur.

Dolayısıyla firma yetkilisinin böyle bir ifade kullanması bile milletvekillerinin firma nezdinde hiçbir itibar ve yerlerinin olmadığının bir göstergesi.

Firma yetkililerinin sözde bu iddiasına hem Ak Partili vekillerden hem de MHP ve CHP milletvekillerinden anında  tepki geldi. Tepkiyle yetinilmedi CHP milletvekili Gürsel Erol, bu iddiaları yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

Bizler de zaman zaman eksiklikleri, yanlışlıkları ve duyarsızlıkları sebebiyle milletvekillerimize yönelik bazı eleştiri ve tenkitlerimizi yapıyoruz. Ama Eti Krom yetkilisinin dile getirdiği iddia edilen konuda beş milletvekilinin beşine de kefiliz ve asla böyle bir şeyin olacağına da olma ihtimaline de inanmıyoruz.

Eksikliklerine rağmen ilimiz milletvekilleri onurlu, şerefli, namuslu ve dürüst insanlardır. Değil üç maaş, üç milyon maaşa bile onurlarından ve dürüstlüklerinden ödün ve taviz vermeyecek bir asalete ve aile terbiyesine sahiptirler.

Bizler bu cümlenin, ilgili firma yetkilisi tarafından harcıalem söylenmiş bir cümle olsa bile “milletvekillerinin biz patrona hükmü geçmez” anlamında söylediği fakat kastını aşan bir cümle olduğuna inanıyoruz.

Yukarıda da dile getirdiğimiz gibi bizler Hakimiyet Gazetesi olarak şehrin sorunları ve çözümlerinde biraz eksiklikler gördüğümüzde zaman zaman milletvekillerimize yönelik eleştiri yazılarını yazsak da onlara atılan iftiraların ve haksız ithamların karşısında durur,  onlara bu konuda kefil de oluruz. Böyle biline…