Vekiller de Siyasetten Şikayetçi 

Maden'de bulunan işletme tesisinin cürufunun aynı yere yığmasından kaynaklı oluşan heyelan sebebiyle boşaltılmasına karar verilen 500 konut ve işyeri için Cumhur İttifakı Milletvekilleri konu ile ilgili kurum yetkililerinin katılımlarıyla Ankara'da geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrası MHP tarafından yapılan basın açıklamasında siyasetin maden ile ilgili halkı memnun edecek bir çözüm bulamadığı dile getirildi.

Vekiller de Siyasetten Şikayetçi 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı öncesinde MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER ile Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI tarafından İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA ziyaret edilerek Maden ilçesinde yaşanan sorunlar istişare edilmiş ve bayram sonrası geniş katılımla konuyla ilgili bir istişare toplantısı yapılması kararlaştırılmıştı.

Beklenen geniş katılımlı toplantı Ankara’da gerçekleştirildi.

Vekiller de Siyasetten Şikayetçi 

ÜST DÜZEY YETKİLİLERLE TOPLANTI

04 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıya Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol KELEŞ, Ejder AÇIKKAPI, Mahmut Rıdvan NAZIRLI ve Semih IŞIKVER ile birlikte, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah TANCAN, AFAD Başkanı Okay Memiş, AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, MAPEG Genel Müdürü Arslan Narin, konuyla ilgili akademisyenler ve ilgili bürokratlar katıldı.

Vekiller de Siyasetten Şikayetçi 

“SİYASİ İRADENİN ORTAYA KOYDUĞU TAVIR, MADEN HALKI TARAFINDAN TASVİP EDİLMEDİ”

Cumhur İttifakı Milletvekilleri tarafından yapılan ortak açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:“Bilindiği gibi Maden ilçemizde bir özel işletmenin yaklaşık 10 yıllık süreç içerisinde madencilik faaliyetleri sebebiyle cevher üretimi sonrasında artakalan cürufu aynı yere biriktirmesi nedeniyle heyelan riski oluşmuştur. Siyasi iradenin bu süreç içerisinde ortaya koymuş olduğu tavır Madenli hemşerilerimiz tarafından tasvip edilmemiş ve sorun büyüyerek ve ciddi mağduriyetlere sebep olarak maalesef bugüne kadar gelmiştir. Maden merkezde yer alan Camii Kebir Mahallesindeki 500 ev ve işyeri risk tehdidi nedeniyle boşaltma kararı alınmış ve hem evlerinden hem de işyerlerinde olacak olan vatandaşlarımız için de tatmin edici bir çözüm maalesef geliştirilememiştir.”

“SÜRECİ HASSASİYETLE YÖNETTİK”

Bugün yapılan toplantıda üzerinde hassasiyetle durduğumuz öncelikli konulardan biri her hak sahibi vatandaşımızın ev ve işyerlerinin zamanında teslimi ve mevcutta TOKİ tarafından yapılan konutların devrini içermiştir. Bununla birlikte Madenli tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir çözüm tek önceliğimiz olduğundan tüm hassasiyetleri gözeterek süreci yönetmiş bulunmaktayız.”

Vekiller de Siyasetten Şikayetçi 

“ATA YADİGÂRI TARİHİ YAPILAR KORUNACAK”

 “Öncelikle söz konusu alanda yer alan ata yadigârı Hükümet Konağı, Ulu Cami ve Saat kulesi korunacaktır. Yıkım gerçekleştirilen mahalle yeşil alan olarak düzenlenecek ve Maden halkının istifadesine açılacaktır. Bu üç husus tüm Madenli kardeşlerimizin ortak hassasiyeti olduğundan kararlı bir şekilde arkasında durulmuştur.”

“İKİNCİ TOPLANTIDA SORUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ” 

Önümüzdeki hafta içerisinde daha geniş kapsamlı yapılacak olan ikinci toplantı sonrasında inşallah Maden ilçemizin 10 yıllık tüm sorunlarını sonlandırarak vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek şekilde sorunu ortadan kaldıracağız. Biz bu sürece omuz veren İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA başta olmak üzere ilgili Bakan Yardımcılarımıza ve bürokratlarımıza ayrıca Madenli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” 

Vekiller de Siyasetten Şikayetçi 

SORUN BÜYÜDÜ, MAĞDURİYETLERE SEBEP OLDU

 Her ne kadar cumhur ittifakı milletvekillerinin ortak açıklaması olarak basına servis edilse de Ak Parti milletvekillerinin paylaşmadığı bu basın açıklamasında dile getirilen; “Siyasi iradenin bu süreç içerisinde ortaya koymuş olduğu tavır Madenli hemşerilerimiz tarafından tasvip edilmemiş ve sorun büyüyerek ve ciddi mağduriyetlere sebep olarak maalesef bugüne kadar gelmiştir.” ifadeleri dikkat çekti.

10 yıldan beri devam eden sorunun bugüne kadar çözülememesinin sorgulandığı ve bu süre içerisinde görev yapan Ak Parti Hükümeti ve bu partiye mensup milletvekillerine yönelik naif bir gönderme olarak yorumlandı. Geçmişten bugüne 10 yıl içinde Ak Parti’den milletvekilliği ile Maden Belediye Başkanlığı yapan isimleri de itham eder mahiyette hazırlanan basın açıklamasının Ak Parti cenahında nasıl yorumlanacağı merak ediliyor.