Vekil Demirbağ, FHGC'ye Nezaket Ziyareti Gerçekleştirdi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ve yönetim kurulu üyelerini cemiyet binasında ziyaret etti.

Vekil Demirbağ, FHGC'ye Nezaket Ziyareti Gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu ziyaret sırasında Vekil Demirbağ, Başkan Erdem’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sağlıklı bir basın yasası konusunu gündeme getirin teklifine olumlu yaklaşarak, ”Elazığ basınımız,  Anadolu basının gücüdür ve biz bu konuda üzerimize düşeni yaparız” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ve yönetim kurulu üyelerini  cemiyet binasında ziyaret etti.  Vekil Demirbağ’ın ziyaretinden memnun olduklarını aktaran Başkan Erdem, yerel basının sıkıntıları hakkında Vekil Demirbağ’ı bilgilendirmeyi ihmal etmedi. 

BAŞKAN ERDEM: HERKES GELİŞİ GÜZEL GAZETE AÇMAMALI 

Başkan Erdem; “Cemiyet olarak 160 üyemiz var  ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri arasında 3. Büyük cemiyet statüsündeyiz. İlimizin yerel basını  da son derece güçlü. 2 uydu yayım yapan televizyonumuz ve 4 günlük vasıflı gazetemiz var.  Vekilimizi bulmuşken yazılı basında karşılaşılan sorunları gündeme getirmek istiyorum. Bizler Basın İlan  Kurumundan gelen ilanlarla giderlerimizi karşılamaya çalışıyoruz.  Başka bir gelirimiz yok. Ancak seçim dönemleri yaklaşınca ortaya çıkan gazeteler bizleri sıkıntıya düşürüyor. Bunları ben merdiven altı gazeteler olarak adlandırıyorum.  Herkes gelişi güzel gazete açamamalı ve herkes gazeteci olmamalı bunun için de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sağlıklı bir basın yasası çıkması konusunu gündeme getirmenizi istemekteyiz” dedi. 

VEKİL DEMİRBAĞ: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Başkan Erdem’in ardından söz alan Vekil Demirbağ da; “Başkan Erdem ve yönetimini ilk fırsatta ziyaret ettik. Anadolu genelinde geçmişten beri Elazığ basını güçlü bir durumda. Eskiye dayanan bir temeli var. Elazığ basının hep zindeliği vardı.  İnşallah Semih abinin bahsettiği konu basın ile ilgili bu düzenlemeyi cemiyetlerin bize yukarıdan intikal ettirmesiyle bunu mecliste gündeme getirebiliriz. Bu konuda sizler çok haklısınız Semih bey, merdiven altı faaliyet gösteren hem Türkiye geneli hem de Elazığ’da sadece seçimden seçime basın piyasasında haftalık ya da aylık periyotlarla yer alan gazeteler, bu sektöre zarar veriyor. Bunun sıkı bir şekilde denetlenmesi lazım ve buna çeki düzen  verilmeli. Bu konuyu gerek komisyonlarda gerekse de meclis konuşmalarında tartışır ve üzerimize düşeni yaparız. Bunun dışında bütün gazetelerimizi ve televizyonlarımızı da tebrik ediyorum. Çok güzle çalışmaları var. Yereldeki siyasi gelişmeleri ulusal düzeyde duyurulmasını sağlıyorsunuz. Bizler sizlere tekrar teşekkür ediyoruz ve üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 
Vekil Demirbağ, ziyaretin ardından FHGC Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve ziyaretini haberleştiren basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.