Vefasızlık!

Ak Parti, son 20 yıla damgasını vurmuş ve birçok önemli hizmete imza atmış bir siyasi parti.

Vefasızlık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi parti olmakla birlikte kadim gelenek ve milli müktesebata kalkınma hamlesi başlatan, son yıllarda yine aynı milli ruhla milli savunma sanayiyi kuran, gönlü mazide ufku ve vizyonu atide olan bir gelenek.

Ve yine Ak Parti, ak davaya her konumda görevde ya da fert ve nefer olarak hizmet etmiş kişilere karşı vefa duygusunun had safhada olduğu bir geleneğin adı.

Bu düşünce ile hareket eden Ak Parti teşkilatı, geçtiğimiz günlerde Ak Parti kurucularıyla bir araya gelerek vefa duygusunu gösterdi ve güzel bir başlangıç yaptı.

Teşkilatın bu inceliği, davaya hizmet edenlere karşı şükran duygusunun bir ifadesi olan vefa toplantısından kısa bir süre sonra, ilimizde bu davanın 6 yıl boyunca bayraktarlığını yapmış Ak Parti İl başkanı Ramazan Gürgöze’nin oğlunun düğününe milletvekillerinin duyarsızlığı çok da vefaya sığmadı.

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları törene katılarak vefalarını gösterdiler. 

CHP Milletvekili Gürsel Erol da farklı bir partiden olmasına rağmen nezaketini gösterdi ve düğüne katıldı. Yine  ilimiz valisi de nezaketini ve duyarlılığını göstererek düğün törenine katıldı.

Sadece bu isimler değildi Gürgöze’nin mutluluğunu paylaşan. Soğuk havaya rağmen şehrimizin en büyük düğün salonunun bahçesinde yer kalmadı ve iç salon da açılmak zorunda kaldı. Eski ve yeni rektör, kamu kurumlarının tüm yönetici ve personeli, iş dünyasından isimler, tüm STK başkanları, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, kendisine davetiye ulaşan Ak Parti ya da farklı partiye mensup insanlar ve hiçbir beklenti ve talebi olmayan samimi hemşerilerimiz..  Ve bu tablo ile şehir halkı vefasını da samimiyetini de gösterdi.

Düğünde gözler Ak Parti milletvekillerini aradı ama bu bekleyiş nafile bir bekleyişti. Dört milletvekili olan Ak Parti, geçmişte kendilerinin de aday oldukları seçim dâhil birçok seçim ve referandumdan başarıyla çıkmış, görev süresi içerisinde hiçbir şaibe ve dedikoduya bulaşmamış, ilkeli ve dürüst siyaseti zaman zaman “soğukluk ve kibir” olarak yorumlanmış olsa da siyaseti iki yüzlülükle değil, doğruluk düzleminde  ve sorumluluğunda yürütmüş Ramazan Gürgöze’nin oğlunun mutlu gününde milletvekili seviyesinde temsil edilemedi ne yazık ki…

Haftalar önce tarihi belirlenmiş bir düğün için, hem de meclisin tatilde olduğu süreçte bir planlama yapmayan dört milletvekilimizin makul ve mantıklı nasıl mazeretleri vardı bilemiyoruz. Ancak hiçbir mazeret, Gürgöze’nin mutlu gününde olmamanın gerekçesi olamaz. Hele hele vefa ile adı özdeşleşen bir partinin milletvekillerinde asla hoş durmaz bu tavır.