'VATANDAŞ NE YAZIK Kİ DİKKATE ALINMIYOR'

Ömer Enes YILAR/Karakuş: 'Teslim edilmeyen 18.000 konut ve dışarıda kalan aileler yetmedi, sıra şu kış günü evinde olanların tahliyesine mi geldi?'

'VATANDAŞ NE YAZIK Kİ DİKKATE ALINMIYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş Elazığ Valili tarafından muhtarlara gönderilen orta hasarlı binaların tahliyesini içeren tebligata tepki gösterdi. Karakuş,zorlu kış şartlarında ve pandemi kısıtlamalarının olduğu günlerde insanların evlerinden çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

ORTA HASAR YILAN HİKAYESİNE DÖNÜNDÜ

Orta hasar konusunun Elazığ’ın en büyük sıkıntılarının başında geldiğini ve yılan hikayesine döndüğünü belirten İl Başkanı Karakuş: “Elazığ depremi sonrası hasar tespit çalışmaları 10 günde tamamlanmıştı. Depremin üzerinden yaklaşık 11 ayın geçmesine rağmen Elazığ’daki en büyük sıkıntıların başında gelen ve yılan hikayesine dönen bir türlü ne yapılacağı hakkında karar verilemeyen orta hasarlı binalarla ilgili vatandaşların tedirginlikleri ve mağduriyetleri devam etmektedir. Depremzedeler binalarının orta hasar kavramından çıkartılmasını beklerken güçlendirilen bir binada güven içerisinde oturamayacaklarını defalarca ifade ederken vatandaşlar ne yazık ki dikkate alınmıyor” dedi.

 

ORTA HASARLI BİNALAR YENİNDEN İNCELENMELİ

Orta hasarlı binaların yeninden incelenmesi gerektiğini belirten Karakuş, bu binalar yeni inceleme sonucu ya ağır hasara ya da az hasara dönüştürülmeli diyerek : ”Oysa 1967 yılında 6.8 şiddetindeki Adapazarı depreminde, yanlış bir uygulama ile Orta hasarlı binalar güçlendirilerek 1999 Marmara depreminde güçlendirilmiş binaların hepsi yıkılmış ve binlerce insanımız ölmüştür. Peki, şuan Elazığ Valiliği 09.12.2020 tarihli tebligatı ile bütün merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlıkları olmak üzere birkaç merkez belde belediye başkanlıklarına göndermiş olduğu bu belge ile Elazığ'daki yaklaşık bin 600 orta hasarlı binanın ıslah edileceğini dolayısıyla tebligat yapılan vatandaşların tahliye etmeleri için bu kış gününde ve pandemi yasakları göz ardı edilerek kiralık evlerin yok denecek kadar az olması ve maddi imkanı olmayan vatandaşların durumları hiçe sayılarak neden böyle akıl almaz bir zulme izin veriliyor. İlimizdeki orta hasarlı binaların tekrar uzman ekipler tarafından gözden geçirilmesi ve bu konunun netleştirilmesi gerekir. Çıkan sonuç ağır hasarlı veya hafif hasarlı şeklinde olmalı, vatandaşı bu kış günü, pandemi döneminde perişan edecek böyle bir hatadan ve yanlıştan biran önce vazgeçilmesini ilimizin siyasi iktidar yöneticileri ve Sayın Vali Bey' den kamuoyu olarak talep etmektedir” şeklinde konuştu.