Vasiyet-Vefa-Veda

107 yıllık ömrünü Kur'an öğretmeye adayan Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi'yi vefatından önce değişik tarihlerde beş kez ziyaret eden, 20 gün önce de hastane ziyareti esnasında Nazırlı'nın vefatı halinde cenaze namazına katılması talebini iletmesi üzerine bunu vasiyet telakki eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu isteği yerine getirmek amacıyla ilimize gelmesi, onun bir siyasi lider olmaktan öte manevi dinamiklerimize ve şahsiyetlerimize verdiği değeri ortaya koyması açısından takdir topladı.

Vasiyet-Vefa-Veda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin manevi mimarlarından ve Kur’an ilmi yanında hafızlık müessesinin yaşatılmasında büyük emek ve fedakârlıkları olan kurra Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi, 12 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde dar-ı bekaya irtihal etti.

İlimizde yaşayan son âlim, fazıl, hikmet ve çok sayıda eser sahibi Hafız Abdullah’ın vefatı, ilimizde büyük üzüntü ile karşılandı. 

Hayatını Kur’an öğretmeye vakfeden ve gelecek nesiller için de çok sayıda eser bırakan Hafız Abdullah Nazırlı’nın vefatı, onun gönül dünyasının zenginliği ve bu ırmaktan beslenen ve feyz alan binlerce insanın ifadelerine ve davranışlarına yansıdı.

ERDOĞAN’IN NAZIRLI DUYARLILĞI
Hafız Abdullah Nazırlı’nın vefatı, bir siyaset adamı olmaktan öte bir gönül adamı ve manevi mimarlarımızı her fırsatta ziyaret ederek dualarını alan yürek insanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilginç bir tarafını daha gün yüzüne çıkardı.

TÜM PROGRAMLAR İPTAL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gitmek ve orada birkaç gün kalmak için gün sayıyorum” dediği baba ocağı Rize ziyaretinde bulunduğu esnada ilimizin saygın kanaat ve kıraat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı’nın vefat haberini aldı.

Bu acı haber üzerine Rize’deki tüm programlarını iptal etti ve cenaze törenine katılmak üzere Elazığ’a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da cenaze törenine katılmak üzere Elazığ’a geldi. 

İZZETPAŞA’DA CENAZE NAMAZI
Hayatının son anına kadar tüm gayretini Kuran’ı Kerim’i öğretmeye adayan, binlerce öğrenciye Kuran’ı öğreterek, manevi dünyamıza ışık ve rehber olan Hafız Abdullah Nazırlı için, İzzetpaşa Camii’nde cenaze programı düzenlendi. Düzenlenen cenaze namazına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İl yöneticileri, bürokratlar, siyasetçiler, STK başkanları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DOSTUNUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı’nın cenaze namazı sonrası konuşma yaparak bilinmeyen bir olaya açıklık getirdi ve vefa yönünü bir kez daha ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı ile yaptıkları son görüşmeyi anlatarak şunları söyledi:  
“Şu anda musallada çok değerli hocamızı hakka uğurlamak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Az önce Diyanet İşleri Başkanımızın izah ettiği gibi Elâzığ’da deprem konutları ile ilgili konutları teslim etmeye geldiğimizde hocamızı hastanede ziyaret ettik. O gün hastanede kendisini ziyaretimizde milletvekili arkadaşlarımızda yanımdaydı. O gün bizlerden bir vasiyette bulundu. Bir durum olmadığı durumda bizler bu durumu ifa edeceğiz inşallah geleceğiz dedik. Rabbim bu fırsatı bize verdi. Bugün hakka uğurlama merasiminde biz de burada bulunduk.”

ELAZIĞ ZİYARETLERİNİN GELENEĞİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok uzun zamandır kendisini tanıdıklarını belirterek, “Uzun zamandır hocamızı tanıyoruz. Binlerce hafızı yetiştirmek sureti ile bizim her şeyimizin korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması en güzel şeydir. Böyle bir görevi ifa etmek büyük bir fazilet erbabının işidir. Bunun için Abdullah Nazırlı hocam evindeki ziyaretlerimizdeki sohbeti ile dinledik. Eserleri ile de hoş sohbet konusundaki emsallerini gördük. Rabbim evlatları ile de bunun devamını gösterir.  Kendisinden biz hep hoşnuttuk. 106 yıllık bir ömür. Hastanedeki ziyaretinde gördük. Allah’a hamd olsun. Hafızlığında en ufak bir gerileme yok. 106 yaşında o ayetleri  nasıl okuyor diye görünce şaşırdık. Rabbim bizleri sevgili habibi ile muamma etsin. Sizler vesilenizi yaptınız ve son olarakta en güzellerinden hep birlikte birer Fatiha okumak sureti ile son yolculuğuna uğurlayacağız” ifadelerini kullandı.

MEZARA KADAR SÜREN DOSTLUK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin uzun süreden beri tanıdığı ve her Elazığ programında ziyaret ettiği merhum Hafız Abdullah Nazırlı’nın İzzetpaşa Camiindeki cenaze namazına katılıp ardından da Havaalanına geçip Rize’ye gitmesi beklenirken Harput’ta son yolculuğuna uğurlandığı defin programına da katılarak dostluğunun mezara kadar olduğunu bir kez daha gösterdi.

ESERLERİ HAN VAKFI VE KÜLLİYE’YE
Bir süreden beri Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavisi süren ve Cuma akşamı Hakk’ın rahmetine kavuşan Elazığ’ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı, 107 yıllık hayatında bine yakın hafız, beş bine yakın kişiye Kur’an-ı Kerim öğretti.

Hafız Nazırlı, bunlarla birlikte 99 eser kaleme aldı. Nazırlı’nın eserlerinin bir bölümü, kendi evlatları ve sevenleri tarafından 10 yıl önce kurulan Hafız Abdullah Nazırlı (HAN) Vakfı’na bağışlandı. Geriye kalan yüzlerce kitabın ise Cumhurbaşkanı Millet Kütüphanesi'ne konulması kararlaştırıldı. Uzun süre yaşadığı evin odasının ise ziyaret için vatandaşlara açık olacağı bildirildi.