Valilikten Elysium Açıklaması

Hakimiyet Gazetesi olarak bugün 'Bu Neyin İhalesi' manşetiyle verdiğimiz haberle ilgili Elazığ Valiliği'nden açıklama geldi.

Valilikten Elysium Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik açıklamasında, iş merkezinde yapılan işyeri ve konutlarla ilgili "Güncel Piyasa Değerinin Tespiti" ihalesinin, Çevre Şehircilk ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kat yüksekliğinin şehir siluetini bozduğu gerekçesi ile yapılan imar tadilatı dolayısıyla yapıldığı ifade edildi.

İşte Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklama:

"Bugün bazı basın ve yayın organlarında yapımı devam eden Elysium adlı projede konut ve işyerlerinin güncel piyasa değerlerinin tespiti için çıkılan ihale ile ilgili  haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur. 

Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kat yüksekliğinin şehir silüeti bakımından fazla olduğu gerekçesiyle yapılan imar plan tadilatı 09.10.2021 tarihinde kesinleşmiştir. Bu tadilat sonrası projede kat eksiltilmesi yoluna gidilmesi nedeniyle taşınmazların güncel değerlerinin yeniden belirlenmesi zarureti hasıl olmuştur.  Bağımsız gayrimenkul değerleme kuruluşları vasıtasıyla taşınmazların güncel değerlerinin tespiti amacıyla, “Sürsürü Mahallesi 76 Ada 68 ve 69 Nolu Parseller Üzerinde Ruhsatlandırılan Konut+Ticaret Karma Projesindeki Yapıların Güncel Piyasa Değerlerinin Tespiti Hizmet Alım İşi” 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 19. Maddesinde öngörülen açık ihale usulü esas alınarak yürütülmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."