VALİ ZORLUOĞLU, PERTEK'DE TÖRENE KATILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Tunceli'nin Pertek ve Çemişgezek ilçelerine hibe edilen ve yaklaşık 12 milyon liraya mal olan iki feribotun suya indiril

VALİ ZORLUOĞLU, PERTEK'DE TÖRENE KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Tunceli’nin Pertek ve Çemişgezek ilçelerine hibe edilen ve yaklaşık 12 milyon liraya mal olan iki feribotun suya indirilmesi nedeniyle Pertek ilçesinde bir tören düzenlendi.
 

Düzenlenen törene, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Pertek Kaymakamı Memiş İnan, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın da Bakanlığın Türkiye’nin değişiminde son on yılda önemli rol oynadığını belirtti.
Türkiye’de son yıllarda denizcilik alanına yapılan yatırımlarla tersane sayısının iki katından fazla artarak 73’ ulaştığını vurgulayan Aydın, “Bu tersanelerde ülkemizin deniz taşımacılığında ihtiyacı olan her türlü deniz aracını imkan ve kabiliyete kavuştuk. İç sularımızda yönelik bir daha farklı, güçlü bir bakış oluştu devletimizde, bakanlığımızda. Bunun somut bir sonucu olarak da Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nü kurduk. İlk defa iç sular bizim teşkilat şemamızda yer almış oldu. Gittikçe iç sularımızda daha fazla ilgileneceğiz. Bu çerçevede bakanlığımız daha önce benzer bir faaliyet gerçekleştirmiş, bir kısım Özel İdarelere benzer bir şekilde deniz araçları temin etmişti. Bu gün teslim edilecek iki adet geminin toplamı 8 adettir. Bunların 2 tanesi Tunceli’ye, 2 tane Gaziantep, 2 tane Malatya’ya ve 2 tanesini de Şanlıurfa’ya teslim ediyoruz. Toplam 40 milyon lirayı aşkın bir yatırımdır bu. Siz değerli vatandaşlarımızın refahına katkı sağlar inşdigerah” dedi.
 

Törende konuşan Pertek ve Çemişgezek Belediye Başkanları da katkılarından ötürü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ve beraberindekiler İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım’ın verdiği duanın ardından feribotların kurdelesini hayırlı olsun temennisiyle kesti.
 

Düzenlenen tören, Pertek Feribotu ile Keban Baraj Gölü üzerindeki turla sona erdi.