VALİ ZORLUOĞLU KOVANCILAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Zorluoğlu eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Kovancılar'a gelişinde Kaymakam Hasan Gündoğdu, Belediye Başkanı Hacı Akpınar, idari ve askeri erkân tarafından karşılandı

VALİ ZORLUOĞLU KOVANCILAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Zorluoğlu eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Kovancılar’a gelişinde Kaymakam Hasan Gündoğdu, Belediye Başkanı Hacı Akpınar, idari ve askeri erkân tarafından karşılandı.

 

Burada önce Kovancılar Kaymakamlığının öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan 50 bayanın meslek öğrendiği Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Kursunu Eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte gezen Vali Zorluoğlu, meslek öğrenen ve aile bütçelerine katkı sağlayan bayan kursiyerlerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Kurs hakkında bir değerlendirmede bulunan Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu, ilçeye atandığı dönemde Vali Zorluoğlu’nu ziyaret ettiğinde kendisine ilçedeki işsizliği önleyecek çalışmalar gerçekleştirmesini önerdiğini ifade ederek, mesleki beceri kazanan kursiyerlerin aile bütçesine önemli katkı yapacağını kaydetti.

 

Vali Zorluoğlu: Kursiyerler Kollarına Altın Bilezik Takmışlar

 

Kursu gezmekten ve gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde görmekten mutlu olduğunu kaydeden Vali Zorluoğlu ise şunları söyledi, “Kovancılar’da bulunuyor olmaktan son derece mutluyum. Bu kursta şu anda 50 tane bayan kursiyerimiz eğitim görüyor. Eşimle beraber yapılan çalışmaları inceledik, ortaya konulan eserlerden son derece etkilendik. Kursiyerlerimizin önünde uzun bir yol var fakat çok güzel bir sanat öğreniyorlar. Sabırlı olmaları halinde bir süre sonra bu becerilerini ekonomik girdiye dönüştürebilecek bir altın bilezik elde etmiş olacaklar.  Kovancılar, dışarıdan göç alan, genç nüfusu ve işsizliği yüksek bir ilçemizdir. Burada istihdama yönelik ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak bazı projelerin süratle hazırlanması gerekmektedir. Kaymakam Bey bu tarz projeleri başlattı, bu projede onlardan biridir. Bu tarz projelerin diğer ilçelerde de çoğaltılması gerekmektedir. İstihdam artırıcı, gençlerin meslek öğreneceği ve gelir elde edeceği projeleri artırmamız gerekmektedir.  Bu tür projelere Valilik olarak maddi manevi her türlü desteği vereceğimizi ifade ediyorum. Başta kaymakam ve belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Kurs ziyaretinin ardından Kovancılar Müftülüğü Kuran Kursunu ziyaret eden Vali Zorluoğlu, kursta eğitim alan öğrencilerle sohbet edip çeşitli hediyeler verdi.

 

Vali Zorluoğlu ve beraberindeki heyet Kovancılar ziyareti kapsamında daha sonra yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi, Hayvan Gelişim Bölgesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi alanlarını gezerek ilgililerden bilgi aldı.

 

Kapıaçmaz Göleti’nin yakınında Kovancılar Belediyesi tarafından yapılması planlanan piknik alanı bölgesinde ve şehir parkında da incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu, ilçede yapımları süren çeşitli okul inşaatları hakkında da yetkililerden bilgi aldı. 

 

Sevcan Zorluoğlu Engelli Bakım Merkezini Gezdi

 

Kovancılar ilçesinde bazı incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu ise ilçede faaliyet yürüten bir engelli bakım merkezini gezerek burada eğitim alan engellilerle yakından ilgilendi, onlara çeşitli hediyeler verip öğretmenleri ve ailelerinin sorunlarını dinledi.