Vali Yırık'tan Muhtarlar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği'ne Ziyaret

Ömer Enes YILAR/Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Murat Gülbasan ve üye muhtarların taleplerini dinledi.

Vali Yırık'tan Muhtarlar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği'ne Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, şehirdeki istişare ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Elazığ Muhtarlar ve Yardımlaşma Derneğini Ziyaret eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, muhtarların taleplerini ve sorunlarını dinledi. 

BAŞKAN GÜLBASAN: “VALİMİZ VATANDAŞLA İÇ İÇE”
Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın vatandaşla iç içe olduğunu, vatandaşa dokunabildiğini belirten Elazığ Muhtarlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, şunları söyledi: Bizler muhtarlar olarak 10-15 vali ile çalıştık. Muhtarlar, vatandaşın sorunlarını en yakından bilen kişilerdir. Valimiz Erkaya Yırık, vatandaşla iç içe olan tam bizim istediğimiz gibi bir vali ve bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabi ki sorunlarımız var ve biz zaman zaman bunları dile getiriyoruz, valimize de iletiyoruz. Biz daha öncede burada valileri gördük gerçekten bir zincir vardı kıramıyorduk, vatandaş hiç yanına gidemiyordu. Ben şuan görüyorum siz Elazığ’ın her mahallesindesiniz her yere dokunuyorsunuz. Bu nedenle ben sizlere teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın sorunları var ve bunları dile getireceğiz.”

VALİ YIRIK: “MUHTARLARIN TALEPLERİ ŞEHİRLE ALAKALI”
Muhtarların ilettiği taleplerin tamamen Elazığ’ın sorunlarıyla alakalı olduğunu ve bugüne kadar şahsi hiçbir talepte bulunulmadığını belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık; “Bugün buradayım çünkü Murat Gülbasan kardeşim her daim idare ile iş birliği içerisinde ve benim burada görev yaptığım 13 aylık sürede hepinizin başkanı olarak şahsi ile ilgili bir talepte asla bulunmamıştır. Tüm talepleri kadınlarımızın eğitim aldığı yerler ile alakalı, vatandaşlarımızın içme suyu ile alakalı. Bunlara da devletimizin imkanları ölçüsünde yardımcı oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

VALİ YIRIK: “İSTENİLEN DÜZEYDE AŞILAMA YOK”
Bir gazetecinin aşılama ile ilgili sorusu üzerine açıklama yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, şunları kaydetti: “Aşılama noktasındaki azlık sadece Elazığ’da söz konusu değil. İstenilen düzeyde aşılama söz konusu değil. Aşının azlığı İnsanlarımızın bir yerlerden okuduğu ve gerçekliği olmayan aşı ile ilgili kuşkulardan oluşuyor. Kuşku olmayan tek şey aşı olmayan vatandaşların koronavirüse yakalanması halinde %95’in üzerinde yoğun bakım hastası olma ihtimalidir. Vatandaşlarımız hiçbir korkuya kapılmadan aşıyı olmalı. Koronavirüsü atlatmanın şu anki tek yolu aşılanmaktır.”

VALİ YIRIK: “BEN HERKES EŞİT MESAFEDEYİM”
Geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüm toplantısına davet edilmeyen bir siyasi partinin yaptığı açıklamalarla ilgili sorduğumuz soru üzerine ise Vali Yırık, şu açıklamayı yaptı: “Orada bir davet söz konusu değil. Spontane olan bir gelişme söz konusu. Biliyorsunuz ki ben vali olarak bütün siyasilerin uzağında ve herkese eşit mesafede olan bir pozisyondayım. Ben devletin temsilcisiyim dolayısıyla herkese eşit mesafedeyim. Gerçekten bu işler kolay değil. Vali onu çağırmış bunu çağırmış gerçekten böyle bir durum söz konusu değil. Allah şahit kimseye hadi buraya gelin gibi bir davetim olmadı. Herkesin yardımcı olması lazım. Ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben kimsenin işini zorlaştırayım kötüleştireyim diye uğraşmam. Ama bakıyorum ki zaman zaman idare ile gerçekliği olmayan şeyler konuşuluyor, yazılıyor. İşin aslı öyle değil. Ben ilin valisi olduğum için her şeyi ulu orta konuşamam doğru olmaz. Bizim işimiz laf mı üretmek yoksa hizmet mi üretmek. Allah şahit Elazığ’ımıza hizmet üretmek için canla başla çalışıyorum.”