Vali Toraman: 'Türk Milleti, 'Çanakkale Geçilmez' Sözünü Altın Harflerle Yazmıştır' 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Vali Toraman: 'Türk Milleti, 'Çanakkale Geçilmez' Sözünü Altın Harflerle Yazmıştır' 

Vali Toraman mesajında şunları ifade etti:“ Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, varlığını bütün dünyaya ispat ettiği yeniden varoluş ve diriliş destanıdır.

Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan şanlı ecdadımız Çanakkale’ de tüm imkansızlıklara rağmen eşsiz bir başarı elde ederek milletimize hem zaferi getirmiş hem de istiklal harbimizi zafere ulaştıracak milli mücadele ruhuna ilham kaynağı olmuştur. Tek bir inanç, tek bir yürek ve ölümüne bir bedelle yola çıkan Türk milleti bu zafer sonrasında tarihe; “Çanakkale Geçilmez!” sözünü altın harflerle yazdırmıştır.

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz; devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Milletimiz, şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet duygusunu daima hissetmiş, bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bugün bizlere düşen görev şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarını korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.”dedi.