Vali Hatipoğlu'nun Ekonomi Vurgusu

Elazığ Valisi Hatipoğlu, ilçe ziyaretlerinin ikincisini, ilçenin ve ilimizin kalkınması ve ekonomi alanında büyümesinde önemli bir rol üstlenen kayısımızın festivalinin gerçekleştirildiği Baskil ilçesine yaptı.

Vali Hatipoğlu'nun Ekonomi Vurgusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Elazığ’ı tanımak adına ziyaretlerini sürdürdüklerini söyleyen Vali Numan Hatipoğlu, Elazığ’ın ekonomik anlamda gelişmesi için yapılan çalışmalara destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Vali Hatipoğlu’nun ekonomi vurgusu önemli. Şehirler, mevcut potansiyelleri ve bu potansiyelleri profesyonel ve akılcı bir şekilde kullanarak bunu ekonomiye yansıtmaları oranında gelişir ya da geri kalır.

İlimiz hem sanayi hem tarım hem de turizm alanında önemli değer ve zenginliklere sahip. Bu potansiyelleri yeterince değerlendirip ekonomiye kazandırırsak şehrin büyümesi de kar topu gibi hızlanır.

İlimiz, 6 bölge teşvik imkanlarından faydalanan, ikinci OSB’si olan TEKNOVA’yı hayata geçiren, yeni sanayi sitesinin yapımı için gayret gösteren bir şehir durumunda. İlimiz yöneticilerinin, yatırımcıları teşvik ve özendirmeleri, il dışından yeni yatımcılar çekmeleri adına gayret gösterdiklerini biliyoruz.

Turizm konusunda geri kaldığımız ve bu alanda yapılacak küçük dokunuşlarla büyük geri dönüşler alınacağını ifade ediyoruz.

Yine tarım-hayvancılık sektöründe önemli bir zenginliğe sahip olmakla birlikte hem maliyetlerin yüksekliği hem de eleman bulunamadığı için besi çiftliklerinin boş kaldığını biliyoruz.

Valimiz Numan Hatipoğlu’nun ekonomi vurgulu ve bunu destekleme sözünü bu açıdan anlamlı ve önemli buluyoruz.

Önümüzdeki günlerde ana sektörlerin temsilcileriyle ayrı ayrı yapılacak toplantılarla bu sektörlerin yaşadıkları sorunları dinleyecek olan Vali Hatipoğlu’nun bu sorunların çözümü konusunda inisiyatif alacağını da yaptığı açıklamalardan görmek mümkün.